Kadın Boksörlerin Kastamonu Kampı Sona Erdi

Avrupa Birliği Şampiyonası'na katılacak Kadın Milli Boks Takımı, Kastamonu'daki çalışmalarını tamamladı.

İtalya'da düzenlenecek Avrupa Birliği Şampiyonası'na katılacak Kadın Milli Boks Takımı'nın Kastamonu kampı sona erdi.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde çalışmalarını tamamlayan ay-yıldızlı takımın sorumlu antrenörü Cahit Süme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa 12 sporcunun katıldığını söyledi.

Başarılı bir kampı geride bıraktıklarını dile getiren Süme, '4-13 Ağustos'ta İtalya'da yapılacak Avrupa Birliği Şampiyonası'na hazırlıklar kapsamında 14 gün süren Kastamonu'daki kampımızı sorunsuz şekilde tamamladık. Teknik ve taktik anlamda yaptığımız çalışmalar oldukça verimli geçti.' dedi.

Kampın sonunda 6 sporcunun İtalya'ya gitmesine karar verdiklerini belirten Süme, 'Takımımızda daha önceden Avrupa ve dünya şampiyonluğu deneyimi yaşamış sporcularımız var. Bu şampiyonadan da altın madalyalarla dönmek istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz.' ifadelerini kullandı.

Süme, Kadıdağı Kamp Merkezi'nin de çok güzel bir yer olduğuna dikkati çekerek, 'Federasyon başkanımız hazırlıklar kapsamında bize büyük destek verdi. İtalya'da bu desteklerin karşılığını almak için gidiyoruz.' diye konuştu.

Milli takım kafilesi, bugün uçakla Türkiye'den ayrılacak.

Türkiye, Avrupa Birliği Şampiyonası'nda 48 kiloda Ayşe Çağırır, 51 kiloda Busenaz Çakıroğlu, 69 kiloda Sema Çalışkan, 75 kiloda Busenaz Sürmeneli, 81 kiloda Elif Güneri ve +81 kiloda Şennur Demir'den oluşan kadrosuyla madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: AA