A Milli Futbol Takımı'nda Lucescu Dönemi Başladı (2)

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu:'Arda Turan'ın acı çektiğini anlayabiliyorum. Milli takımın ona, onun da milli takıma ihtiyacı var' 'Türk futboluna ve Türk futbolcusuna güveniyorum' Lucescu'ya, hastalığı bulunduğu yönündeki iddialarla ilgili soru yöneltilmek istenmesi gerginliğe neden oldu

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlük görevine getirilen Mircea Lucescu, Arda Turan'ın yeniden ay-yıldızlı formayı giymesi için çaba harcayacağını söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le yolların ayrılmasının ardından A Milli Takım'ın başına getirilen Mircea Lucescu, Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Milli takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan'la ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Lucescu, 'Arda Turan'ın acı çektiğini anlayabiliyorum. Milli takımın ona, onun da milli takıma ihtiyacı var. Görüşmemiz sonunda bir orta nokta bulmayı umuyorum.' dedi.

Görevinin, tüm oyuncuları, ülkelerine karşı sorumlulukları bulunduğuna ikna etmek olduğunu vurgulayan Rumen teknik adam, 'Ne zaman görev verirsek işlerine tam anlamıyla konsantre olmalarına çalışacağız. Arda Turan ile tabii ki görüşeceğim ve ona telefon açacağım.' diye konuştu.

Türk Milli Takımı'nı daha önce de takip ettiğini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, 'Avrupa Şampiyonası'nın ardından bazı oyuncuların tekrar çağrılmadığını, bazılarıyla sorunlar yaşandığını biliyorum. Yine yurt dışında forma giyen ve yeterince forma şansı bulamayan oyuncuların sorunları var. Bu süreçte tüm oyuncularla, hocalarıyla en kısa zamanda görüşmek istiyorum. Romanya Milli Takımı'nda da yaşanan sorunlar bunlar. Şimdi hemen önümüzdeki maça hazırlanmalı ve yolumuza 3 puanla devam etmeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Andriy Shevchenko yönetimindeki Ukrayna ile milli takımın başında ilk maça çıkacağının hatırlatılması üzerine Lucescu, 'Sanırım Ukrayna Milli Takımı ile ilgili bir bilgi vermem gerekiyor. Kadrodaki 8 oyuncu, Shakhtar Donetsk dönemimde benim de yetiştirdiğim isimler. Tabii ki Shevchenko idaresinde güçlü bir kadroları var ama bizim kazanmamız gerekiyor.' açıklamasında bulundu.

- 'Türk futboluna büyük sevgi besliyorum'

Mircea Lucescu, daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ın başında olmak üzere 4 sezon geçirdiği Türkiye'de, futbola büyük sevgi duyduğunu dile getirdi.

'Türk futboluna büyük sevgi besliyorum.' diyen Lucescu, 'Her transfer döneminde ismimi gördüğümde gurur duyuyordum. Tüm takımlarla ismim anıldı ve bu benim için gurur kaynağı oldu. Siz atasözlerini çok seversiniz. 'İyi arkadaş zor günde belli olur.' denir. Böyle bir zamanda ben görevi kabul etmeseydim, iyi arkadaş olarak görülmezdim.' şeklinde konuştu.

Henüz göreve başlamadan kendisiyle ilgili eleştiriler olduğunu belirten Lucescu, şunları söyledi:

'Türk futbolunu kalkındırmak istediğimiz için hepimiz buradayız. Görevi de bu amaçla kabul ettim ama daha gelmeden eleştiriler olduğunu görüyorum. Bence ilişkiyi eleştiriler üzerine inşa etmemeliyiz. Türk futbolunun içindeki tüm parçalarla görüşeceğim. Hepimize ihtiyaç var. Birlik olarak Türk futbolunu ileriye götürmek için çalışmalıyız. Benimle ilgili kötü bir düşünce varsa hemen de gidebilirim. Benim için sıkıntı yaratmaz. Ancak ben Türk futboluna inanıyorum. Türk futboluna ve Türk futbolcusuna güveniyorum. Buradaki herkesin de bu amaca hizmet edeceğine inanmak istiyorum. 2002 Dünya Kupası'nda elde edilen üçüncülüğü hatırlıyorum. Herkes birlik içindeydi ve inanılmaz bir atmosfer vardı. Demek ki bu mümkün. Tekrar yapabiliriz ve bunun için çalışmalıyız.'

- Toplantıda soru gerginliği

İmza töreni sırasında bir basın mensubunun, Lucescu'nun alzaymır hastası olduğu şeklinde basına yansıyan haberi hatırlatarak soru sormak istemesi, gerginliğe neden oldu.

Soru esnasında araya giren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 'Basın toplantısında böyle soru sorulmaz. Ayıp. Herkesin merak ettiğini değil, kendi merak ettiğinizi soruyorsunuz.' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Basın mensubunun, bunu ilk olarak sahibi olduğu bir gazetenin spor müdürünün yazdığını söylemesi üzerine de Demirören, 'Kimin yazdığını çok iyi biliyorum. O da hata yapmış. Artık gerçek delillere dayanan haberciliğe gelmek lazım.' dedi.

Bu sırada Lucescu, soruyu yönelten basın mensubuna yönelik, 'Kaç yaşındasınız? Birlikte yan yana duralım ve fotoğraf çektirelim istersen.' ifadesini kullandı.

- Demirören: 'Türkiye Futbol Direktörlüğü pozisyonu kalktı'

TFF Başkanı Demirören, Mircea Lucescu'nun sadece A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olduğunu belirterek, 'Türkiye Futbol Direktörlüğü pozisyonu kalktı.' dedi.

Lucescu'nun mukavelesiyle ilgili Demirören, 'Eylül ve ekim aylarındaki maçlarımız için Şenol Güneş hocamızla görüşmüştük. Kendisi çok önemli bir kulübün başındaydı ve kulübünü rahatsız etmeyecek şekilde olursa çalışabilir mi diye sormuştuk. Ama Lucescu hocamız zaten bir takım çalıştırmıyordu ve ona 2 yıllık bir teklife gittik.' diye konuştu.

Görevden alınması süreciyle ilgili Fatih Terim'in, önce, kendisinin ayrılma isteğini ilettiği ancak kabul edilmediği, sonra da işine son verildiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Demirören, 'Fatih hocamızla yollarımızı ayırdık. Kendisiyle konuşmamızda, yönetim kurulumuzun alacağı karar doğrultusunda yolumuzu çizeceğimizi söyledim.' şeklinde görüş belirtti.

Demirören ayrıca, milli takım için yabancı teknik adam tercihinin eleştirildiğini ifade ederek, 'Bugüne kadar 46 hoca gelmiş ve 18'i yabancı olmuş. Yani Lucescu ne ilk ne de son olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

(Son)

Kaynak: AA