Bağcılarlı Karateciler, Erzurum'dan Madalyalarla Döndü

Erzurum’da düzenlenen ve 28 ülkeden 2 bin sporcunun katıldığı Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nda mücadele eden Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü, büyük başarılara imza attı. Mindere çıkan Bağcılarlı 6 milli karateciden 1’i altın, 1’i hem gümüş hem bronz diğer 2’si de bronz olmak üzere 4’ü madalya kazandı.

Erzurum’da geleneksel hale getirilen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nın 14’üncüsü bu yıl 24-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Karate Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinliğe 28 ülkeden 2 bin sporcu katıldı.

Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü Karate Takımı da şampiyonaya 6 sporcusuyla katıldı.

Zorlu müsabakalara sahne olan şampiyonada Bağcılar Belediyeli sporcular dereceye girdi. Tatamiye çıkan 6 milli karateciden 13 yaşındaki Ekrem Ömer Gül eksi 50 kilogramda 1’inci oldu. Finale girme maçında Azerbaycanlı rakibini 4-1 yenen Gül, finalde de İranlı rakibini 7-1 yenerek şampiyon oldu ve altın madalyayı kazandı.

“Çağla Eser iki madalya birden kazandı”

Çağla Eser, final maçında rakibiyle 4-4 berabere kaldı ve kural gereği ilk puanı rakibi aldığı için maçı kaybetmiş oldu ve gümüş madalyayı kazandı. Ayrıca Çağla Eser, takım kumite müsabakalarında 3’ncü olarak bronz madalya kazandı.

11 yaşındaki Mensure Beyazıt 30 kilogramda, Yağız Kaan Özbek ise 14/15 yaş ümit erkekler kumite de 3’üncü olarak bronz madalyayı kazanmayı hak etti. Sporcuların zaferi başta aileleri olmak üzere Bağcılar Belediyesi’ne büyük sevinç yaşattı.

Sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Milli karatecilerimiz bizi her yerde olduğu gibi Erzurum’daki Palandöken Karate Turnuvası’nda en iyi şekilde temsil ettiler. 5 sporcumuz müsabakalardan madalyalarla döndü. Başarılarıyla ilçemizi sevince boğan sporcularımızı tebrik ediyorum. Onlara desteğimizi her zaman sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA