Trakya Veteranlar 2017-2018 Futbol Sezonu İçin Toplandı

Trakya Veteran Ligi 2017-2018 Futbol Sezonu toplantısı Tekirdağ Ticaret Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Toplantıya Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Bir önceki sezonun değerlendirilmesi, statü kitapçık hakkındaki bilgilendirme, gündem maddelerinin onaylanması ve Trakya Veteran Ligi bünyesinde mücadele eden takımlara söz verildi.

Toplantının devamında,Trakya Veteran Ligi’ne katılmak için yeni başvuru yapan takımların sunumuna geçildi. Lüleburgaz Çarşı Veteranlar, Avcılar Veteranlar, Havsa Osmanlı Veteranlar, Lüleburgaz Sarıcaali Veteranlar, Silivri Sesyat Veteranlar, Ergene Veteranlar, Malkara Star Veteranlar, Karacakılavuz Veteranlar olmak üzere toplam 8 yeni takım temsilcileri kendileri hakkında tanıtım içeren sunumlarını yapmak üzere sırayla kürsüye geldiler. Sunumların yapılmasının ardından toplam 19 takım temsilcisi oy birliği ile yeni takımların, Trakya Veteran Ligi’ne alınmasına karar verdi. Yeni takımların da Trakya Veteran Ligi’ne katılması ile Trakya Veteran Ligi bünyesinde mücadele edecek olan takım sayısı 26’ya yükseldi. Yeni takımların da katılımı ile grupların oluşturulması, kura çekimi ve fikstürün düzenlenmesine geçildi. Takım temsilcileri tek tek kürsüye gelerek kuralarını çektiler.

Trakya Veteran Ligi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Tekirdağ Dost Veteran Spor’un kurucusu olan Zafer Soykırlı, “Bizler daha önceden profesyonel ve amatör lisanslı olarak birçok kulüpte top oynamış sporcularız. Daha önceden amatör ya da profesyonel olarak top oynamış futbolcular belli bir yaşa geldikten sonra, futbol hayatlarını ya halı sahalarda sürdürmekte, ya da spordan tamamen uzaklaşmakta idi. Veteran liglerin kurulması neticesinde faal futbol hayatı sona ermiş olan ve 40 ve 40 yaş üzerindeki sporcular eski takım arkadaşları ile aynı takımda top koşturma, eski rakipleri ile mücadele etme ve başka takımlarda oynaması dolayısıyla da hem sağlık, hem de sosyal açıdan olumlu olarak etkilenmiş oldular. İşte Trakya Veteran Ligimizde bu güzel amaçla kurulmuş olup, mevcut yönetimiz ile bu amaç doğrultusunda eski sporcularımıza daha iyi, hakkettikleri hizmeti verebilmek, 40 yaş ve üzerindeki sporcularımıza yakışır şekilde gerekli ortamları sağlamak için hizmet etmekteyiz. Amacımız her geçen gün ligimizi yerel ve ulusal düzeyde başarıya taşımaktır. Bu sene aramıza yeni katılan 8 takımımız ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve İstanbul ilerinden toplam 26 takım ile 3 grupta mücadele edeceğiz” dedi.

Soykırlı Trakya Veteran Ligi’nin misyon ve vizyonu hakkında, “Misyonumuz, geçmiş yıllarda profesyonel ya da amatör olarak futbol oynamış, futbola gönül vermiş, eskiden aynı takımda/ya da saha içerisinde rakip olarak oynamış ya da oynama ihtimali olan veteran sporcuların bir araya gelerek yeşil sahalardaki mücadelelerini belli bir yaş üzerinde de sürdürebilmesidir. Bu misyonumuzla birlikte, sağlıklı neslin spor yapan sağlıklı gençler ile oluşacağının bilgisi ve duyarlılığı içerisinde, sporun belli bir yaştan sonra da yapılabileceğini gençlerimize göstermek ve kendilerine olumlu birer örnek olabilmek en önemli amaçlarımızdan birisidir. Vizyonumuz, Trakya Veteran Ligimiz bünyesindeki takımlarımız ve sporcularımız ile birlikte, sevgi-saygı ve iyi niyet çerçevesinde Trakya Veteran Ligimizi hem yerel, hem de ulusal alanda üst sıralara taşımak ve bu vesileyle de spora/futbola gönül vermiş sporcularımızın sağlıklarına fiziken, ruhen ve psikolojik yönden katkı sağlamaktır” diyerek konuşmasını noktaladı.

Kaynak: İHA