Samsun 'Süper Lig'e Kenetlendi

Samsunspor Kulübü’ne yönelik moral ve motivasyon gecesinde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsunspor’a TFF 1. Lig’de olmanın yakışmadığını ve destek amaçlı ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Liv Hospital Samsun Hastaneleri tarafından Samsunspor’a yönelik moral ve motivasyon amaçlı yemek düzenlendi.

Fevzi’nin Yeri’nde düzenlenen programa kırmızı - beyazlı ekibin yanı sıra, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu da katıldı.



Özcan: "Süper Lig’e çıkmak en büyük hedefimiz”

Programın açılış konuşmasını yapan Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hakan Özcan, “Samsun’un yerel yatırımcıları olarak, ülkede sağlık ve sporun en büyük sponsoru ve destekçisi Liv Hospital olarak Samsunspor’u burada ağırlamaktan şeref duyduk. Ligin başından beri en yüksek seyirciyle oynayan takım Samsunspor. Bugün en yüksek seyirciyle oynayan takım olduğumuzdan beklentimiz büyük. Bu sene Süper Lig’e çıkmak en büyük hedefimiz” dedi.



Yılmaz: "3-4 yıldır Süper Lig’e çıkma yönündeki susamışlığımızı gidereceğiz inşallah”

Daha sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün Samsunspor ekibimizle burada beraber olduk. Dünyada hiçbir spor dalı futbol kadar seyirci kapasitesi üretemiyor. Bu nedenle futbol seyir keyfi sağlayan ve ilgi alanı oluşturan bir spor dalı haline geldi. Samsun bir spor şehri. Son 10 yıl içerisinde de spora yapılan alt yapı yatırımları da korkunç derecede arttı. Hele ki bu ölçekte futbol alt yapısına yapılmış olan 34 bin kişilik büyük stadyumda futbol için Samsun’a yapılabilecek en görkemli yatırımlardan biri oldu. Futbol ile ilgili birçok şehirde alt yapı yok. Ama Samsun bu durumda değil. 20 yıldır bu şehir futbol ile uğraşıyor. Özellikle Süper Lig’de olduğumuz dönemlerde Türk futboluna çok değerli sporcuları kazandırdık. Böyle bir şehirde un var, şeker var, helvayı yapmak için de çok fazla bir şey kalmıyor. Bu şehrin insanı Samsunspor’a vermesi gereken desteği her zaman verdi. Yine de vereceğini düşünüyorum. Başarmamamız için hiçbir neden yok. 3-4 yıldır Süper Lig’e çıkma yönündeki susamışlığımızı gidereceğiz inşallah” diye konuştu.



Kaymak: "Alpay Hoca Süper Lig’e çıkma yolunda Samsunspor’a büyük bir umut oldu"

Futbolun çok önemli olduğunu dile getiren Samsun Valisi Osman Kaymak, “Samsun’da futbol çok önemli. Spor her kesimi genelde etkiliyor. Şüphesiz biz de ilin valisi olarak Samsun’daki bu beklentiyi görüyoruz. Samsunlularda Süper Lig’e çıkma beklentisi çok yüksek. Şüphesiz şunu söylemek lazım, herkes istiyor da, herkes görevini yapıyor mu? Ben bir buçuk aydır buradayım. Bu şehir aslında kendini ispatladı. Dünya çapındaki bu organizasyonu en iyi şekilde, en başarılı bir şekilde dünyaya gösteren bu kent inşallah futboldaki bu beklentiyi de karşılayacaktır. 1. Lig’de olmak Samsun’a yakışmıyor. Samsun çok rahat bir şekilde Süper Lig’i kaldıracak bir şehir. Bir araya geldiğimiz zaman büyük sinerjiler oluşuyor, bu anlamda Erkurt Başkan’ı yalnız bırakmamamız lazım. Alpay Hoca Süper Lig’e çıkma yolunda Samsunspor’a büyük bir umut oldu. Ümit ediyorum bu kadro Samsun’un beklentisini fazlasıyla karşılayacaktır. Samsunspor hepimizin ortak paydasıdır. Bizim amacımız insanları mutlu etmektir. Valiniz olarak her zaman yanınızda ve destekçiniz olacağız. Arkadaşlar her alanda insanlar katkısını koyarlarsa inanıyorum Samsunspor bahsedildiği gibi Süper Lig’e çıkar ve burada da kalıcı olur. Bu Süper Lig yolunda hepinize başarılar diliyorum. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.



Özalan: “Samsunspor’u hak ettiği yere ulaştıracağız"

Samsunspor Teknik Direktörü Alpay Özalan ise, “Bizden beklentilerin farkındayız. Bu doğrultuda futbolcu arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. Biz çalışacağız, Allah karşılığını bize verecektir. Biz buna inanıyoruz. İnşallah Süper Lig’e çıkacağız ve kalıcı olacağız. Tek istediğimiz bizi yalnız bırakmamanızdır. Çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Samsunspor’u hak ettiği yere ulaştıracağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol, Samsunspor ve Liv Hospital ekibi birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA