Hataylı İrem Şampiyonluğa Doymuyor

Tayland’da düzenlenen Muay Thai Gençler Dünya Şampiyonasında, 57 kiloda genç kızlarda dünya şampiyonu olan Hataylı İrem Çapar, "İstiklal Marşımızı okutmak gurur verici bir deneyim oldu. Tüylerim diken diken oldu" dedi.

17 yaşındaki İrem Çapar, 7 yıl önce başladığı spor hayatına Hatay dahil olmak üzere Akdeniz Bölge Şampiyonluğu, Türkiye şampiyonlukları ve 3 dünya şampiyonluğu sığdırdığını söyledi.



Spora babasının teşviği ile başladığını belirten Çapar, küçükken erkek çocuklarla futbol oynadığını babasının da kendisini boks kursuna gönderdiğini anlattı.

Okul arkadaşlarının yaptığı spordan dolayı kendisiyle konuşmaya çekindiğini söyleyen Çapar, "Benimle konuşmaya korkuyorlar, çekiniyorlar. Senden korkuyoruz, uzak duralım" dediklerini ifade etti.

3-11 Ağustos tarihleri arasında Tayland’ta düzenlenen Muay Thai Gençler Dünya Şampiyonasında 57 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan İrem Çapar, "Tüylerim diken diken oldu. Kendimle çok gurur duydum. İstiklal Marşımızı okutmak bana çok gurur verici bir deneyim oldu. Bunun için hocama çok teşekkür ediyorum. Benim üzerimde çok emeği var" dedi.



"İrem en disiplinli istikrarlı öğrencim"

Antrenör Cemal Dağlıoğlu ise İrem’in bugüne kadar yanına gelen en disiplinli ve en istikrarlı öğrenci olduğunu söyledi.



İrem’in 2013’te Türkiye Şampiyonu olduğunu ve ondan sonra hiçbir branşta yenilmediğini belirten Dağlıoğlu, "2013 İstanbul Yıldız Bayanlarda 51 kiloda dünya şampiyonu oldu. 2014’te Malezya’da 57 kiloda yine yıldızlarda dünya şampiyonu oldu. Sonra bir sene ara verdik, göndermedik. 2016’da boksa gönderdik dünya şampiyonu oldu. Milli Takım kampları gördü, kendini geliştirdi. Aynı sene kick boks low kickte de dünya şampiyonu oldu. Yine onu Milli Takıma göndermedik erken doyum olmasın diye. 2017’de de girdiği yarışmada başarılı oldu" dedi.

Kaynak: İHA