2017 Üniversiteler Yaz Olimpiyatları

Türkiye 3 altın, 7 gümüş ve 6 bronz madalyayla 20. sırada yer aldı

Tayvan'da düzenlenen 2017 Üniversiteler Yaz Olimpiyatları sona erdi.

Başkent Taipei'de gerçekleştirilen oyunları Türkiye, 3 altın, 7 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 16 madalyayla tamamladı.

Türkiye, madalya sıralamasında ise 20. basamakta yer aldı. 37 altın, 27 gümüş ve 37 bronz madalya kazanan Japonya, birinciliği elde etti.

Oyunlarda 85 sporcuyla mücadele eden Türkiye, tekvando ve atletizm branşlarında altın madalya kazandı.

Tekvandoda kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün, 62 kiloda ise İrem Yaman şampiyon oldu. Milli atlet Tuğba Güvenç de 3 bin metre engellide altın madalyayı boynuna taktı.

Türkiye adına 7 gümüş madalyanın 4'ü ise okçuluk ve atletizm branşlarından geldi.

Okçulukta erkekler makaralı yay ferdi yarışmalarında Demir Elmaağaçlı ikincilik kürsüsünde yer aldı. Yeşim Bostan ve Demir Elmaağaçlı'dan oluşan karışık çiftler makaralı yay ekibi de gümüş madalyaya ulaştı.

Atletizmde ise yarı maratonda Esma Aydemir ve Kadın Milli Takımı, gümüş madalya elde etti.

Diğer gümüş madalyaları ise eskrimde erkekler kılıç kategorisinde Enver Yıldırım, artistik cimnastikte İbrahim Çolak ve tekvando kadınlar 49 kiloda İpek Çidem kazandı.

Türkiye, erkekler yarı maraton ve kadınlar makaralı yayda takım halinde üçüncü sırayı aldı.

Ayrıca wushuda sanda kategorisinde Yavuz Selim Kazancı, kadınlar 200 metre kelebekte milli yüzücü Nida Eliz Üstündağ, tekvando kadınlar 73 kiloda Sude Bulut ve kadınlar 3 bin metre engellide milli atlet Özlem Kaya, üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Kaynak: AA