Hakan Dede Açıklaması 'Lucescu'nun Milli Takım'ın Başına Getirilmesini Doğru Bulmuyorum'

TGRT Haber Spor Müdürü Hakan Dede, A Milli Takım’ın başına Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu’nun getirilmesini değerlendirdi. Dede, “Doğru bulmuyorum. Lucescu kariyeri boyunca 30 kupa almış. Bu ciddi bir rakam, artık doymuşluk olabilir” dedi.

TGRT Haber Spor Müdürü Hakan Dede, A Milli Takım’ın başına Lucescu’nun getirilmesini değerlendirdi. Dede, “Fatih Terim’in gidiş şeklini doğru bulmuyorum. Önümüzde eylül ayında oynayacağımız çok kritik maçlar var gruptan çıkma adına. Bu maçlar sonucunda Fatih Terim başarısız olsaydı gönderilme şekli doğru olabilirdi. Ama şu da var, seksen milyonluk bir ülkede bir teknik adamın çıkarılamamış olması da düşündürücü” dedi.



“Lucescu’nun Milli Takım’ın başına getirilmesini doğru bulmuyorum”

Her düşenin Lucescu dediğini belirten Dede, “Takımlarımız için geçerli olan şey, milli takımımıza da yansıdı. Yani her düşen Lucescu dedi, basınımız da Lucescu dedi ve sonunda milli takımımızın başına Lucescu geçti. Ben doğru bulmuyorum. Lucescu kariyeri boyunca 30 kupa almış. Bu ciddi bir rakam. Artık doymuşluk da olabilir. Bununla birlikte başarının olması için uygun ortam şu anda Türk futbolunda yok. Bir kenetlenme, inanmışlık yok. Milli takımın şu anda belki bir Türk hocaya ihtiyacı vardı. Aklıma şu an gelen isim, Yılmaz Vural olabilirdi. Önemli teknik adamlarımız var, Abdullah Avcı olabilirdi. Birliktelikle birlikte başarı yakalanabilirdi ama Lucescu ismi çok tecrübeli bir isim. Eğer doymamışsa başarıyı getirebilir. Zira Ukrayna ile oynayacağız. Ukrayna futbolunu iyi bilen bir teknik adam. Milli takımımıza başarılı olsun diye düşünüyoruz ama bir Türk teknik adam olsaydı daha iyi olurdu” şeklinde konuştu.



“Abdullah Avcı’da biraz sabredilseydi, Türk futbolunun 20 senesi kurtarılabilirdi”

Abdullah Avcı’nın milli takımdan çok çabuk gönderildiğini vurgulayan Dede, “Türk futbolu birkaç tane teknik adam arasında gidip geliyor. Yeni isimlerden spor basını ve spor camiası korkuyor. Bunlar içerisinde Abdullah Avcı, yeni dönem teknik direktörler arasında ön plana çıktı. Ona da milli takım emanet edildi fakat yeterince şans verilmediğini düşünüyorum. Bir Selçuk İnan olayında Abdullah Avcı hemen gönderildi. Biraz daha sabredilebilseydi belki de Türk futbolunun 20 senesi kurtarılabilirdi. Çünkü altyapıdan gelen inanılmaz bir yetenek ordusu var. Ordusu diyorum çünkü yavaş yavaş bu isimler ortaya çıkmaya başladı.

Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder gibi isimler. Aynı şekilde hoca da yetiştirebiliriz. Ki yetiştirebiliyoruz da ama yeterince güvenmediğimizi düşünüyorum. Altyapılarda çok kaliteli oyuncular var. Özellikle dört büyük takım, Altınordu, Başakşehir, Bursa gibi takımların hoca kadroları çok iyi. Ama dediğim gibi güvenmek çok önemli” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim ile EURO 2016 sonrasında yollar ayrılmalıydı”

Lucescu ile başarının gelmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Dede, “Fatih Terim, EURO 2016’dan sonra bence hemen gönderilmeliydi. Onun sonrasında bir yapılanma içerisinde bence biraz beklenmeliydi. Örnek, Löw ve Alman Milli Takımı. Genç bir teknik adamla, genç bir kadro ile altyapılarla bence sabredilseydi başarı gelirdi. Bu şartlarda başarı inşallah gelir ama geleceğini düşünmüyorum” dedi.

Kaynak: İHA