Antalyaspor Basketbol, Sezonu Açtı

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele edecek olan Antalyaspor Basketbol Takımı, yeni sezon öncesi ilk antrenmanını 10 bin kişilik spor salonunda yaptı.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 2 saat süren antrenmanın ardından konuşan Antalyaspor Basketbol Takımı Antrenörü Arda Vekiloğlu, en büyük hedeflerinin Antalyaspor'a yakışan bir basketbolu ortaya koymak olduğunu belirtti.

Bu hedef doğrultusunda bir takım oluşturmak istediklerini kaydeden Vekiloğlu, 'Bu seneyi bu ligde ilk defa oynayacak bir takım olarak, play-off'u hedeflediğimiz bir geçiş sezonu olarak değerlendirip, istediğimiz başarıları elde ettikten sonra önümüzdeki yıllarda daha büyük hedeflerle yola devam etmek istiyoruz.' ifadesini kullandı.

Yeni transfer edilen iki ABD'li oyuncu dışında tüm takımın antrenmana başladığını aktaran Vekiloğlu, her iki basketbolcunun da takıma büyük katkısı olacağına inandığını vurguladı.

Oluşturdukları sistem doğrultusunda yaratmak istedikleri takıma uygun ve maksimum derece fayda verebilecek oyuncuları seçmeye çalıştıklarının altını çizen Arda Vekiloğlu, şunları kaydetti:

'Bu sezon, savunmada müthiş bir enerji ve mücadele ortaya koyan, hücumda da tempolu ve hızlı basketbolu tercih eden bir takım kurmayı amaçladık. Birkaç gün Antalya'da idman yaptıktan sonra önümüzdeki hafta 9 günlük kampa gideceğiz. Atletizm, kuvvet ve kondisyonla ilgili yükleme yapacağımız bir dönem. Yabancı oyuncularımızı da kamptan dönüş tarihimize getirmeyi planlıyoruz. Onların da ekibe katılmasıyla teknik ve taktik idmanlar yoğunlaşacak.'

Kaynak: AA