Koray Palaz Açıklaması 'Bu Takım Ligden Düşmeyecek'

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Koray Palaz, takımda iyi bir iskelet oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Herkese söz veriyorum. Bir daha böyle bir skor, benim bulunduğum İçel İdmanyurdu’nda olmayacaktır. Bu takım ligden düşmeyecek, ligde kalacak. Ancak bizim hedefimiz bu takımı ligde tutmak değil. Daha farklı hedeflere gitmek istiyoruz. Bunu yapmak için biraz zamana ihtiyacımız var" dedi.

Kulüp Başkanı Mahmut Karak ve Koray Palaz, kulüp binasında basın toplantısı düzenleyerek, takımın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Karak, ilk hafta istemedikleri bir sonuç aldıklarını dile getirdi. Karak, oyuncuları Gökhan ve Tolga Şahin’i kendilerinin göndermek istemediğini ancak iki oyuncununda takımda oynamak istemediğini, kendilerinin takımdan ayrılmak istediğini söyledi.

2 milyona yakın nüfusa sahip İçel’de Amed Sportif takımının maçta daha fazla taraftarı olduğuna dikkat çeken Karak, “Birileri başkan gitsin der birileri hoca gitsin der. Gerçekten bu şehirde başkanlık yapmakta çok zor. Ancak zor benim işim olsa gerek, ben bu zorluğun karşısında duracağım. Kalben, beyinen, bedenen çok güçlüyüm. Hiçbir kimse 7-0’dan sonra veya diğer alacağımız sonuçtan sonra istifa beklemesin. Ben başarıya odaklı bir kulüp başkanıyım. Başarısız, birilerine el açıp da dilenen bir kulüp başkanı değilim. Ben 92 yıllık bir çınarın kulüp başkanıyım ve onun ismimi bile bile, onun anlamını bilerek görevde bulunan biriyim. Ona göre dik duruşumu sergiliyorum. Bize bırakıp gitmek, ayakkabı değiştirir gibi kulüp başkanlığı değiştirmek yakışmak. Ben hep buradayım. Taşın altına her zaman gövdemi koyacağım" ifadelerini kullandı.

Palaz: "Bu kadar büyük şehirde bir takım böyle yalnız bırakılmamalı"

Teknik Direktör Koray Palaz ise sezonun herkese hayırlı geçmesini dileyerek, “Her ne kadar skor anlamında hayırlı bir başlangıç gibi gözükmese de bizler buraya gelirken, İçel İdmanyurdu’nun marka değerinin ne kadar önemli olduğunu, kulübün 92 yıllık bir çınar olduğunu ve burayı en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğimizi söylemiştik. Bu uğurda herhangibirşey değişmemiştir. Biz bu mücadeleyi elimizden geldiği kadar vermeye çalışacağız. Tabiki şunun farkındayım. Geldiğimiz günden beri yalnız bırakılan bir takım var. Bütün kamuoyu bunu iyi algılamalı. Bu kadar büyük bir şehirde bu takım böyle yalnız bırakılmamalı diye düşünüyorum” diye konuştu.



"Bir daha böyle bir skor, benim bulunduğu İçel İdmanyurdu’nda olmayacak"

Sezonun ilk maçı olan Amed Sportif maçının ilk 30 dakikasının kendileri açısından iyi geçtiğini vurgulayan Palaz, “Özellikle rakibin etkili silahlarından kaptanlarının 22. dakikada sarı kart görmesi onu biraz durdurdu. 30. dakikaya kadar bir pozisyonu olmayan, herhangibir duran topu olmayan bir Amed Sportif’in takım kaptanına o dakikalarda bir taraftar sahaya girerek, saldırıda bulunmuştur. Tabi bundan sonra adeta resim değişmeye başladı.

Olayların ardından oyuncunun kullandığı top kornere gitti ve o kornerde gol oldu. Daha sonra ilk yarının sonuna doğru 2-0 oldu. İkinci yarıda ise futbolcu kardeşlerimiz oyundan koptular, çok bireysel hatalar yaptık. Bu bireysel hataların bedeli de skor olarak ağır oldu. Herkese söz veriyorum. Bir daha böyle bir skor, benim bulunduğum İçel İdmanyurdu’nda olmayacak” şeklinde konuştu.



"Bu takım ligden düşmeyecek"

Takımın iyi bir iskeletini oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen Palaz, “Aynı anda mücadele edip, yarışmanın içerisinde bulunup, takımı üstlere taşımak istiyoruz. Aslında biz burada İçel İdmanyurdu camiasının gelecek yıllarının temellerini atıyoruz. Bunun ilerleyen günlerde çok daha net bir şeklide göreceksiniz. Bu kulübe değer katacak futbolcuları yetiştiriyoruz. Bu takım her yarışmanın içerisinde bulunup hem oyuncu yetiştirecek. Bu oyuncular ilerleyen yıllarda da sadece İçel’e değil Türk futboluna hizmet edecek. Dolayısıyla biz burada sadece bugünü değil yarınları da inşa ediyoruz. Bir günde sonuç beklemek çok yanlış. Bu takım ligden düşmeyecek, ligde kalacak. Ancak bizim hedefimiz bu takımı ligde tutmak değil. Daha farklı hedeflere gitmek istiyoruz. Bunu yapmak için biraz zamana ihtiyacımız var” dedi.

Kaynak: İHA