Güreş Ağası, Ağalık Bedeli Olan 200 Bin TL'yi Teslim Etti

03 Eylül tarihinde 29’uncusu gerçekleşecek olan Geleneksel Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Güreş Ağası Hamdi Sarıca, Ağalık bedeli olan 200 Bin TL’yi Belediye Başkanı Hasan Gökce’ye teslim etti. Güreş komitesini oluşturacak ekip, Belediye Başkanı Hasan Gökce ve Güreş Ağası Hamdi Sarıca’nın başkanlığında yemekte bir araya geldi.

Ağalık yemeği adı altında gerçekleşen toplantıda, Geleneksel Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yapılan hazırlıklar ve yapılacak olan hazırlıklar hakkında bilgi verildi.

Belediye Başkanı Gökce güreşler için gerekli hazırlıkları Belediye ve Güreş ağası ile koordineli olarak başlattıklarını söyledi.



Güreş ağası Sarıca; ağalık parasını teslim etti

27’inci ve 28’inci Altın Kiraz Güreş Ağası Hamdi Sarıca’da ata sporu yaşatmayı amaçlayan ve Kırkpınar tadında organize edilen Korkuteli Altın Kiraz güreşlerinin ağası olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Sarıca, " Bu yıl başpehlivanlarımız daha da iddialı gelecekler. Son başpehlivan Ali Gürbüz Altın kemeri almak için çalışacak, diğer başpehlivan Orhan Okulu, altın kemeri kazanmak için mücadele edecek. Ayrıca güreşe katılacak olan tüm başpehlivanlarımız altın kemeri almak için mücadele edecek. Bu yıl Korkuteli güreşlerini 3 tane TV Canlı olarak yayınlayacak. Türkiye’nin değişik bölgelerinden Yörüklerimiz güreşe katılacaklar. Güreş öncesi yörük göçü düzenleyeceğiz. Güreş ağası olarak yağlı güreşlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında üzerine düşeni yapmaya hazırım. Bizler milli değerlerimiz arasında olan güreş sporumuza sahip çıkacağız” dedi.

Kaynak: İHA