Başkan Karaosmanoğlu'dan Milli Takım Kampına Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kerpe’de kamp yapan Açıksu Yıldızlar ve Gençler Milli Takımı’nı ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kerpe’deki Türkiye Yüzme Federasyonu Açıksu Yıldızlar ve Gençler Milli Takım kampını ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen kampta ki Milli Yüzücülerle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, uluslararası arenada boy gösterecek sporculara başarılar diledi. Avrupa Açıksu Yüzme Şampiyonası’na Kocaeli’nde hazırlanan sporcularla gurur duyduğunu da ifade eden Karaosmanoğlu, “Genç sporcularımızın rahat bir kamp dönemini geçirmesi için elimizden geleni yaptık. Umarın Kocaeli’de kamp yapmaktan büyük keyif almışlardır” dedi.

70 Sporcu ve 10 antrenörle Kerpe’deki kamplarının son gününde Açıksu Milli Takımıyla bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 13 ve 20 Ağustos tarihlerinde Açıksu Yüzme Şampiyonası’nın Kocaeli etabını organize ettiklerini de ifade etti.

Türkiye Yüzme Federasyonu ile işbirliğimizi geliştiriyoruz da diyen Karaosmanoğlu, “Karamürsel Altın Kemer ve Kerpe Halk Plajı’nda gerçekleştirdiğimiz şampiyonalarla yüzme sporuna destek olduk. Bu yarışlar aynı zamanda Milli Takım seçmeleri için de önemli bir zemin oluşturmuştu” diye konuştu.

Açıksu Milli Takımı’na verilen desteğin aynı zamanda gençlere verilen bir değer olarak görülmesi gerektiğini de ifade eden Karaosmanoğlu, “Sporcularımızın ve antrenörlerimizin iyi bir ortamda kamp yapılabilmesi içinde her türlü olası ihtiyaçları içinde yakından ilgilendik” ifadelerini kullandı. Ziyarette Milli Takım tişörtü hediye edilen ve kamp için desteğini esirgemeyen Karaosmanoğlu’na federasyon yetkilileri de ayrıca teşekkür etti. Açıksu Yıldızlar ve Gençler Milli Takımı Kamp Sorumlusu Sabri Bozca’da, kampın istenilen seviyede geçtiğini ifade ederken, “Bu imkanı sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Buradan çıkacak başarılı sporcularımız ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek. Kandıra Sahillerimiz çocuklarımızın kamp yapması içinde çok uygundu. Çocuklarımız yoğun bir antrenman sürecinden geçtiler. Verimli geçen bu kamp geleceğe ışık tutacaktır” şeklinde konuştu.

Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Haluk Önem ve Kocaeli Yüzme Kulübü (KYK) Başkanı Işıl Bozca da, KYK’den yedi sporcu ve iki antrenörün yer aldığı kampı takip etti.

Kaynak: İHA