'Karşıyaka Efsaneleri' Bu Tesiste Yetişiyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından inşa edilen “Karşıyaka Efsaneleri Spor Tesisleri”, geleceğin yıldızlarına kapılarını açtı. 2 bin kişilik futbol sahası, antrenman sahası ve okçuluk alanı, kursiyerlere ve sporculara ev sahipliği yapmaya başladı.

Karşıyaka’ya kazandırdığı modern spor yatırımlara bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesindeki "Karşıyaka Efsaneleri Spor Tesisleri’ni hizmete sundu. 2 bin kişilik futbol sahası ile antrenman sahasının yer aldığı tesislerde, 6-14 yaş grubu çocuklar için yaz okulları kapsamında ücretsiz futbol kursları açıldı. Amatör spor kulüpleri ile master takımlarına antrenman ve maç imkanı sağlandı. Karşıyaka Belediyespor Okçuluk Takımı da antrenmanları için okçuluk alanını kullanmaya başladı.

Hizmete alınmadan önce, bir dönemin önemli futbolcularının gösteri maçına ev sahipliği yapan tesisler için Eylül ayında resmi açılış töreni de yapılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Spor Kenti Karşıyakamızda, amatör küme ve alt liglerde mücadele eden takımların tesis ihtiyacına ilaç olacak bir yatırımı hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Donanımlı, sağlıklı ve çağdaş bir ortam sunan bu yatırım sayesinde daha çok çocuk ve gencimizi de sporla buluşturacak, geleceğin yıldızlarını yetiştireceğiz” dedi.



TESİSLERDE NELER VAR?

Karşıyaka Efsaneleri Spor Tesisleri, Latife Hanım Mahallesinde, Belediye Şantiye Tesisleri’nin yan tarafındaki arazide inşa edildi. Proje kapsamında; FIFA standartlarına uygun sentetik çim saha ile 2 bin kişilik tribün yapıldı. Karşıyaka Spor Kulübü’nün unutulmaz kaptanlarından Erol Baş’ın adının verildiği bir de antrenman sahası oluşturuldu. Gece maçları için aydınlatma sistemi kuruldu. Açık okçuluk alanı düzenlendi.

Tesisler bünyesinde soyunma odaları, hakem odası, basın odası, tuvaletler ve otopark da yer aldı.

Kaynak: İHA