Dünya Judo Şampiyonası Bugün Macaristan'ın Budapeşte Kentinde Start Alıyor

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 28 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasında yapılacak ferdi ve takım müsabakalarında madalay için bugün tatamiye çıkıyoruz. Milli takımımız şampiyonada; 7 erkek ve üç kadın olmak üzere 10 judocu ile madalya mücadelesi verecek.

Bugün 60 kiloda Bekir Özlü madalya için tatamiye çıkacak.

Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, şampiyonanın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Büyüklerde Avrupa Şampiyonası’nda istediğimiz sonucu alamadık. Dünya Şampiyonası’nda madalyaya yakın maçlar da çıkartabilir, hatta erkekler ve kadınlarda birer olmak üzere iki madalya ile dönebiliriz. Sporcularımıza her türlü imkanı sağladık. Artık söz sırası onlarda. Dünya Şampiyonası sonrasında gençlerimizi büyükler takımına entegre edeceğiz. Altyapıda elde ettiğimiz dünya şampiyonluklarını büyüklerde de tekrarlayacağımıza inanıyorum. Altyapılarda çok iyiyiz. A takım seviyesinde belli başarılar yakalanamıyorsa, değişiklik yapmakta kaçınılmaz olur” diye konuştu.

Dünya Şampiyonası; 136 ülkeden toplam 796 judocu (484 erkek, 312 kadın) katılımıyla Laszlo Papp Budapeşte Spor Arena’da yapılacak.

Dünya Şampiyonası’nda judocularımızın müsabaka takvimi ve sporcularımızın listesi şöyle:

28 Ağustos Erkekler: 60 kg: Bekir Özlü

29 Ağustos Erkekler: 66 kg: Sinan Sandal

30 Ağustos Erkekler: 73 kg: Hasan Vanlıoğlu, Murat Bektaş ve Kadınlar: 57 kg: Nazlıcan Özerler

31 Ağustos Erkekler: 81 kg: İlker Güldüren

1 Eylül Erkekler: 90 kg: Batuhan Efemgil

2 Eylül Erkekler: 100 kg: Ali Erdoğan ve Kadınlar: +78 kg: Kayra Almira Sayit, Kübra Kara

3 Eylül: Takım müsabakası

Kaynak: İHA