Aliağa'da Yeniçeriler Derneği Kuruldu

Aliağa’yı yeşil sahalarda temsil eden Aliağa Spor Futbol Kulübü’nün başarısı için hem sahasında hem de deplasmanlarda tüm gücüyle destekleyen ve ismini bölgenin sayılı taraftar grupları arasına yazdıran Yeniçeriler, dernekleşti.



Yeni futbol sezonunda İzmir Süper Amatör Ligi’nde mücadele edecek olan Aliağa Spor Futbol Kulübü’nün taraftar grubu Yeniçeriler, gerekli resmi işlemleri tamamlayarak dernek statüsü kazandı. Taraftar grubunun kurucusu Mete Vural’ın başkanlığında faaliyetlerine başlayan derneğin resmi logosu ise iki adet kılıç, bir adet kalkan ve bir adet yeniçeri askerinin bulunduğu görsel olarak belirlendi. Aliağa Futbol Kulübün başarısı için iyi günde kötü günde takımın yanında olduklarını belirten Yeniçeriler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vural, bundan böyle desteklerine dernek çatısı altında devam edeceklerini söyledi.



"Aliağalı bir nesil oluşturmak istiyoruz"

Amaçlarının Aliağa’nın sportif anlamda başarılar kazanması için tüm güçleriyle çalışmak aynı zamanda da gerçekleştirilecek etkinliklerle genç nesillere Aliağa tarihini ve duruşunu anlatmak olduğunu ifade eden Vural, dernek faaliyetleri ve kuruluş amaçları hakkında şunları söyledi: “Öncelikle Aliağa Futbol A.Ş. taraftarlarının gerek sosyal hayatta gerekse tribünlerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini, şiddete dayalı her türlü hareketin önüne geçilmesini, Aliağa Futbol Kulübü taraftarlarının sayısının tüm Türkiye ve dünya çapında arttırılmasını hedefliyoruz. Başta ilköğretim okulları, liseler ve üniversiteler olmak üzere etkinlikler yaparak gençlere Aliağa tarihini anlatmak bu sayede de Aliağalı bir nesil oluşturmak amacındayız. Aliağa Futbol Kulübü taraftarının sosyal hayatta daha fazla bir arada olabilmeleri için etkinlikler yapacağız. Bir diğer amacımız ise deplasmanlarda yapılacak başta futbol olmak üzere kulübün faaliyet gösterdiği veya gelecekte faaliyet göstereceği tüm branşlardaki müsabakalara taraftarımızı çağdaş ölçüler içerisinde ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde götürmektir.”

Yeniçeriler Derneği Geçici Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor;

Mete Vural - başkan

Mustafa Şah - üye

Tolga Sezer - üye

Ümit Şeker - üye

Uğur Zafer - üye

Mehmet Demir - üye

Tahsin Yıldırım - üye

Ahmet Söğüt - üye

Ulaş Yasin Bayam - üye

Ümit Girgin - üye

Kaynak: İHA