Açıksu Milli Takımı Kerpe'de Kampa Girdi

Türkiye Yüzme Federasyonu Açıksu Milli Takımı, Avrupa Açıksu Yüzme Şampiyonası’na Kocaeli’nde hazırlanıyor. Açıksu Milli Takımı 70 sporcu ve 10 antrenörle Kerpe’de kampa girdi.

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 13 ve 20 Ağustos tarihlerinde Açıksu Yüzme Şampiyonası’nın Kocaeli etabını organize etmişti. Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen yarışların ilki Karamürsel’in Altın Kemer Halk Plajı’nda, ikincisi ise Kerpe Halk Plajı’nda yapılmıştı. Yarışa Türkiye Yüzme Federasyonu’na bağlı sporcular da katılarak kendilerini yaptıkları derecelerle gösterme imkanı bulmuştu. Zira söz konusu şampiyona Türkiye Yüzme Federasyonu Milli Takım seçmeleri için de önemli bir altlık oluşturmuştu. Bu önemli yarışta dereceye giren sporcular Açıksu Milli Takımı’na seçilme hak kazandı.

Öte yandan Kerpe’deki yarışların ardından Türkiye Yüzme Federasyonu, Açıksu Milli Takımı’nın Kerpe’de kampa girmesine karar verdi. Kerpe Plajı’nın seçilmesinde ise Büyükşehir Belediyesi’nin denize, sahile ve tesisleşmeye verdiği önem büyük rol oynadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yaptığı yatırımlarla adeta çehresi değişen Kerpe Plajı, Milli Takımın burada rahat bir şekilde kamp yapmasına olanak sağladı. Ayrıca yüzücüleri zorlayacak derecede dalga olmaması, denizanalarının bulunmaması da bu tercihi kuvvetlendirdi.

Kaynak: İHA