Kuyucak'ta Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Kuyucak Belediyesi ve Kuyucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl onuncusu düzenlenen yüzme kurslarında Kuyucak’ta yüzme bilmeyen kalmayacak.

Pamukören Sosyal Tesisleri yarı olimpik yüzme havuzunda 206 çocuk 6 eğitmen nezaretinde 2 aylık eğitim alarak yüzmeyi öğrendiler. Kurs sonunda düzenlenen yüzme yarışlarında ve gösterilerde, yüzmeyi öğrenen tüm çocuklara Kuyucak Kaymakamı Selami Işık ve Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk tarafından madalyaları takıldı ve okul çantaları hediye edildi.

Kuyucak Halk eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen programda konuşan Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “10 yıldan bu yana açmış olduğumuz kurslar sayesinde Kuyucak’ta bütün çocuk ve gençlerimizin yüzme öğrenmesini hedefliyoruz. İçlerinden ileride milli sporcular çıkabilir gençlerimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız hem eğlenerek hem de bilimsel yüzme tekniklerini öğrenerek kendilerine olan özgüvenlerini arttırıyorlar. Ailelerin gözleri arkada kalmadan çocukların havuza, denize güven içinde yüzme bilerek girmesini bu kurslar sayesinde sağlıyoruz. İlçe merkezimize önümüzdeki yıl kazandıracağımız ikinci havuzumuzla 7 den 70’e herkesi yüzme öğrenmeye ve yüzme sporu yapmasını sağlayacağız. Kuyucak İlçe merkezimizde yapımı devam eden Sosyal Tesislerimizde yüzme havuzumuzun yanı sıra gençlik merkezimiz, tenis kortlarımız, basketbol voleybol sahalarımız, kır düğün salonumuz, yürüyüş ve koşu alanlarımız, kütüphanemizde olacak. Kuyucak’ımızın 36 mahallesinde de güzel hizmetler yapıyoruz” dedi.

Kuyucak Kaymakamı Selami Işık ise, şunları söyledi; “Böyle güzel tesislerin bulunduğu bu yerde çocuklarımızın yüzme öğrenmesi ve ayrıca basketbol, voleybol, resim, müzik, kurslarına katılmaları yaz tatillerini değerlendirmeleri açısından çok güzel bir etkinlik. İlçemizde yüzme sporu yanında güreş ve badminton, atletizm alanında da çok güzel başarılar yakalıyoruz”

Kaynak: İHA