Karakurt Açıklaması 'Maçı Aldığımız Yanlışına Düştük, Unutmamamız Gereken Bir Ders'

2017 FIVB U18 Dünya Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden Milli Takım’ın en skoreri olan Ebrar Karakurt, "Maçı aldığımız yanlışına düştük, unutmamamız gereken bir ders" dedi.

2017 FIVB U18 Dünya Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Almanya’yı 3-0 yenerek, yenilgisiz yarı finale adını yazdıran Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Şahin Çatma ve maçın ve şampiyonanın en skoreri, aynı zamanda en iyi smaçör sıralamasında da birinci sırada yer alan milli oyuncu Ebrar Karakurt karşılaşma ve şampiyona ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Şahin Çatma: "İki hedefimiz kaldı"

Karşılaşmanın ikinci setini 8-25 gibi çok büyük bir farkla kazandıktan sonra üçüncü sette rehavete giren oyuncuların, tekrar hedefe odaklanarak seti ve maçı kazanmalarından büyük gurur duyduğunu belirten Başantrenör Şahin Çatma, "Bu karşılaşmada olduğu gibi, bazen oyun sırasında açık ara farkla kazanılan bir set konsantrasyon kaybına, rahatlamaya ve hedeften uzaklaşmaya sebep olabiliyor. Ancak önemli olan, oyunu yönlendirip, yeniden hakim duruma gelebilmek ve oyuncularımız bunu başardı. Ekip olarak yarı finallerde olmak için kazanmamız ve sonuna kadar savaşmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Her bir oyuncumuz da, yapması gerekeni en iyi şekilde yaptı. Kazandığımız ve yarı finalde olduğumuz için mutluyuz. Önce yarı final ve sonra final olmak üzere iki hedefimiz kaldı. Yarı finalde rakibimiz İtalya’ya karşı da oyundan kopmadan, kazanmak için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.



Karakurt: "Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum"

Karşılaşmanın ve şampiyonanın en skoreri ve en iyi smaçör sıralamasında da birinci sırada yer alan milli oyuncu Ebrar Karakurt ise şunları söyledi:

"Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Hep birlikte harika bir iş çıkartıyor, sonuna kadar savaşıyoruz. Bu durumumuzdan büyük heyecan duyuyorum. İkinci setteki açık ara farktan sonra üçüncü sette rahatladık, maçı aldığımız yanlışına düşüp hedeften koptuk. Sonra toparlanıp, oyunu kazanmak için elimizden geleni yaptık ve başardık. Bu unutmamamız gereken bir ders. Voleybol benim için bir gösteri ve seyircinin desteğini hissetmeyi seviyorum. Maç esnasında ise hissettiklerimi açıklayacak kelimeleri bulamıyorum. Soğuk ve sakin bir oyuncu değilim, agresif oynamaktan hoşlanıyorum belki de böyle oynamamda seyirci tezahüratının da etkisi vardır."

2017 FIVB U18 Dünya Şampiyonası’nda altıda altı yapan Milli Takım, İtalya ile yarı final maçını 27 Ağustos Pazar günü TSİ 24.00’te oynayacak.

Kaynak: İHA