Odunpazarı'nda 400 Genç Sporcu Yaz Okulunu Tamamladı

Odunpazarı Belediyesi’nde 2017 yaz okulu çalışmaları sona erdi.

Futboldan, tekvandoya, voleyboldan, basketbola kadar birçok branşta faaliyet gösteren Odunpazarı Belediyesi, öğrencilerin yaz tatillerini spor yaparak geçirmesini sağladı. 400 sporcu Regülatör’de yapılan törende sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Spor Kulübü Başkanı Dilaver Atay, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve daire müdürleri, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ile veliler katıldı.

“Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum"

Kapanış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Yaz Okullarına katılan öğrencilere başarılar diledi. Velilere çocuklarını Odunpazarı Belediyesi’nin Yaz Okullarına gönderdikleri için teşekkür eden Başkan Kurt, “Bize güvendiler, bizim öğretmenlerimize, hocalarımıza güvendiler. Ben bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sonra Odunpazarı Spor Kulübüne teşekkür ediyorum. Bizimle birlikte çalışmanın, bu işleri yönlendirmenin huzuru ve güveni içinde oldu. Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğündeki hocalarımıza, öğretmenlerimize, antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın geleceğini şekillendirmek adına, onları spora yöneltebilmek için iyi işler yaptıysak, görevimizi yapmış sayılırız. Çocuklarımız da buradan öğrendikleri ile gelecekte kendi yaşamlarını biçimlendirecekler. Sporcunun başarısızı olmaz. Sporla ilgilenen çocukların dersleri de mutlaka iyi olur. Bunu zaman gösterecektir, çünkü sporcunun özgüveni, kendine olan saygısı aratacaktır. Ama her şeyden daha önemlisi çalışmasına, organizasyonuna yatkınlığı artacaktır. Bu da sizi yaşamda başarılı kılacaktır. Biz, bunları gösterelim istiyoruz. Biz, bunları birlikte yaşayalım istiyoruz" dedi.



"Eskişehirlilerin spora, gençliğe ve okula karşı olan bakışını bütün Türkiye hayranlıkla izliyor”

Eskişehirlilerin spora, gençliğe ve okula karşı olan bakışını bütün Türkiye’nin hayranlıkla izlediğini söyleyen Başkan Kurt, "Eskişehir’de başarılı olan çocuk, Türkiye’de daha başarılı olur. Ben hepinize gelecekte güzel ve mutlu bir yaşam diliyorum. Odunpazarı Belediyesi olarak sporculara hangi görevi yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum. 5 tane spor tesisi daha yapalım diye bir taahhütte bulunmuştuk, ama ne yazık ki elimizde olmayan nedenlerle; arsa temin edemediğimiz için, hazineden almamız gerek arazileri alamadığımız için ne yazık ki bu sözümüzün tamamını yerine getiremeyeceğiz. Ben Eskişehir’de her mahallede bir semt sahasının olmasını, semt tesislerinin olmasını istiyorum. Becere bildiğimiz ölçüde yapmaya gayret ediyoruz. Bunun bir örneğini 75. Yıl Mahallesi’ne yapmış olduğumuz Selami Vardar Halk Merkezi’ndeki tesislerinde gösterdik. Türkiye’nin belki de ilk parasız ilk halı sahası bizim arkadaşlarımızın ürettiği bir proje oldu. Bunun gibi pek çok alanı gerçekleştireceğiz. Hepinize önümüzdeki günlerde ve yıllarda başarılar diliyorum. Bayramınızı şimdiden kutluyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramını özellikle kutluyorum. Çünkü milli günlerimizi ve duygularımızı yok etmeden önümüze bakmalıyız. Geçmişi bilerek, gelecekte de daha güvende oluruz. Hepinize başarılar diliyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA