Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri

Beyağaç Belediye Başkanı Akçay: 'Yeni nesil güreşçilerin yetişmesini daha çok istiyoruz. Amacımız ata sporu yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkmak'

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde 'Ege'nin Kırkpınar'ı' olarak nitelendirilen ve bu yıl 8'incisi düzenlenecek geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne 300 güreşçinin katılacağı bildirildi.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, 29 Ağustos Salı günü düzenlenelecek organizasyonla ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, yağlı pehlivan güreşlerinin herkes tarafından sevilerek izlendiğini söyledi.

İlçede güreşte yetenekli gençlerin yeteneklerini gösterme fırsatı bulduğunu belirten Akçay, 'Son Kırkpınar başpehlivanımız İsmail Balaban ve Orhan Okulu ile 14 boyda toplam 300 sporcu katılacak. Ata sporu yağlı pehlivan güreşlerine verdiğimiz emeklerle kendimizden söz ettirmeyi başardık. İnşallah hiç kesintisiz bu güreşleri düzenlemeye devam edeceğiz.' dedi.

Kırkpınar başpehlivanlarından Hüseyin Çokal da ata sporu güreşin bir gelenek olduğunu ifade ederek yörenin tanıtımı için başlatılan organizasyona tüm vatandaşları davet etti.

Kaynak: AA