Adını Tarihe Altın Harflerle Yazdıran Adar'a Çiçekli Karşılama

Fransa’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda yarışan Güreş Kadın Milli Takımı İstanbul’a geldi. Türkiye Güreş tarihinde kadınlarda ilk Dünya Şampiyonluğu’nu elde eden Yasemin Adar’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Fransa’nın Paris kentinde devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Türkiye güreş tarihinde kadınlarda ilk kez Dünya Şampiyonu olan Yasemin Adar İstanbul’a geldi. Atatürk Havaalanı’na inen Adar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yasemin Adar, “Paris’te yapılan Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandım. Türk milletine bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Darısı diğer arkadaşlarımın başına. Özel hayatımla ilgili evlilik teklifi aldım ama ben gündeme bunlarla gelmek istemiyorum. Sadece başarımın konuşulmasını istiyorum. Sonuçta tarihte bir ilki başardım. Ortada bir emek ve alın teri var. Takım olarak çok mücadele ettik. İyi şeyler de başardığımıza inanıyorum. Evin arkadaşımız da bronz madalya kazandı, ben dünya şampiyonu oldum. Takım olarak çok iyi şeyler başarabilirdik. Eksikliklerimiz vardı. 69 kg’da Buse Tosun arkadaşımız altın madalya alabilecek kapasiteye sahip bir sporcu ama sakatlığından dolayı müsabakaya katılamadı. Ona da buradan çok geçmiş olsun diyorum. İnşallah en yakın zamanda aramıza dönerek madalya alıp bayrağımızı sürekli dalgalandırmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.



EVİN DEMİRHAN: “ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARDA DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ”

Güreş Kadın Milli Takımı olarak bir tarihe imza attıklarını ifade eden Evin Demirhan ise, “Yasemin ablam altın madalya kazandı. Ben de dünya 3.’lüğü aldım. Güreş Kadın Milli Takımı olarak ilk defa iki madalya ile dönüyoruz. Aslında bu madalyayı 3’e, 4’e de katlayabilirdik. Gerçekten çok iyi hazırlandık. Tüm sporcular olarak çok iyi durumdayız. Önümüzdeki maçlarda inşallah daha iyisini başaracağız. Çok mutluyum destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Beni yetiştiren Adem hocama özellikle. Kendimle gurur duyuyorum. Büyükler kategorisinde ilk madalyam oldu. Daha önce yıldızlarda ve gençlerde şampiyonluklarım vardı ve büyüklerle bunu taçlandırmış oldum. Bu yüzden çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

EFRAHİM KAHRAMAN: “MÜSABAKAYA GİDERKEN FAVORİYDİK”

Güreş Kadın Milli Takımı Antrenörü Efrahim Kahraman da 3.’lüğü az farkla kaçırdıklarını ifade ederek, “Takım olarak tabii ki çok az bir farkla 3.’lüğü kaçırdık. Bu müsabakaya giderken favoriydik. Üzerimizde çok baskı vardı. Dünyada hiç madalyamız olmadığından dolayı ama Allah’a şükür Yasemin altın madalyayı boğazına taktı ve bu da 2020 Olimpiyatları’nda altın madalya adayı olduğunu gösteriyor. Hafize şahin beklenmedik bir sakatlık geçirdi. O kızımızı da tebrik ediyoruz ve geçmiş olsun diyoruz. En yakın zamanda aramıza gelmesini diliyoruz. Evin Demirhan çok güzel maçlar yaptı. Kapasitesinin üstünde diyebilirim. İnşallah daha da üstüne koyacak. Olimpiyatlarda aynı şekilde madalya alacağını umuyorum. Onun yanına alttan gelen çok daha kızlarımız var. Onlar da olimpiyat adayı. Dünya Şampiyonası’na giderken eksik sporcumuz var. Biliyorsunuz ki Elif Jale son dünya 3.’müz. O olimpiyattan sonra omzundan bir sakatlık geçirdi. Onun yanında Buse Tosun 69 kg’da onun sıkletinde boş gittik. Buse, hazır olmadığından dolayı kadroya alınmadı. İnşallah en kısa sürede aramızda takımı temsil edecek. Bayrağımızı zirveye getirecek” diye konuştu.

(Bora Akyol-Mehmet Şirin Topaloğlu /İHA)

Kaynak: İHA