Yıldız Dağı, Biathlon Milli Takım Sporcularını Ağırlıyor

Sivas’ın ilinin önemli kayak merkezlerinden biri olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Biathlon alt yapı takımına seçilmiş 24 milli sporcuyu ağırlıyor.

Biathlon Milli Takımı alt yapı grubu, 2019 ve 2021 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) hazırlıklarının bir bölümünü Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde sürdürüyor. Yaşları 16 ile 20 yaş arasında değişen 12 erkek ve 12 kadın milli sporcunun yer aldığı takım 8 antrenör nezaretinde çalışmalarına başladı.

Yıldız Dağında milli sporcular; dağ yürüyüşü, koşu, tekerlekli patenle kayak ve çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Milli sporcular, boş vakitlerini tesis de bulunan buz parkta geçiriyor.

Sivas’ta kamp yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden Kastamonu bölgesi antrenörlerinden Muhammet Kızılarslan, "Yıldız Dağı kayak merkezinde ilk defa kamp yapıyoruz. Antrenörler olarak çok beğendik. Antrenman ve yarışma alanları olarak çok iyi bir kayak merkezi. Çalışmalarımızı burada çok güzel bir şekilde devam ediyoruz. Deneme yarışlarımız güzel bir şekilde devam ediyor. İki gün sonra kampımız sona erecek" dedi.

Kayak Federasyonu’nun Sivas’ta kamp düzenlemesi isabetli olduğunu vurgulayan Kızılarsalan, "Bizlere burada bu imkanları sağlayan Sivas Valiliği’ne, Sivas İl Özel İdaresine ve Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha da sonra da burada bize kamp verirler. Bizde seve seve burayı tercih ederiz" şeklinde konuştu.

Muş’tan Sivas’a gelen Biathlon alt yapı milli sporcularından Mine Kılıç, "2019 ve 2021 yılındaki EYOF yarışmalarına hazırlanıyoruz. Yıldız Dağı’na güç ve kondisyon çalışmaları yapmak için geldik. Federasyonumuz Yıldız Dağı’ndaki imkanların güç depolama açısından daha iyi olduğu için bizleri buraya kampa gönderdi" dedi.

Ağrılı genç milli sporcu Cihan Kartal, "Sivas’ta güç ve kondisyon kampımız çok iyi gidiyor. Spor yapabileceğimiz yer ve imkanlar çok güzel. 2019 ve 2021 yılındaki EYOF yarışmalarına aralıksız hazırlanıyoruz. Bu yarışmalar sonunda da ülkemize altın madalyalar kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kampın son günlerine gelen Biathlon alt yapı milli sporcuları farklı yaş kategorilerinde deneme yarışları yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA