TFF Plaj Futbolu Ligi Sarıgerme Etabı Tamamlandı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, Türkiye Plaj Futbolu Ligi Sarıgerme etabı karşılaşmaları yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) plajında düzenlenen Türkiye Plaj Futbolu Ligi Sarıgerme Etabı çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

Turnuvada, 1’inci olan takımın Türkiye Plaj Futbolu Şampiyonası’na davet edilerek, Muğla’yı temsil edeceğini belirten Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen; “Türkiye Futbol Federasyonu ile ortaklaşa yaptığımız bir faaliyet, Federasyon statüsüne göre 4 takımın mücadele etmesi gerekiyor. Turnuvaya, Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Acarlar A. Ş., Ortaca Belediyespor ve Köyceğiz Belediyespor takımları katıldı.

Burada birinci olan takımımız, Alanya’da yapılması planlanan Türkiye şampiyonasına davet edilecek” diye konuştu.

Sarıgerme kumsalının bu tarz organizasyonlar için çok elverişli olduğunu ifade eden Sözgen, “Federasyon yetkililerinden ve maçları yönetmek için gelen FİFA kokartlı üst düzey bir hakemimizden burada daha büyük çaplı organizasyonların yapılabileceği ile ilgili çok güzel yorumlar aldık. Bundan sonraki aşamalarda il müdürlüğümüzün ve yerel yönetimlerimizin desteği ile çok daha büyük organizasyonlar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Sözgen, 5. Uluslararası Plaj Korfbol Turnuvası’nın Eylül ayı içerisinde SARÇED plajında yapılacağını da sözlerine ekledi.

Turnuva sonucu Köyceğiz Belediyespor 1’inci, Ortaca Belediyespor 2’nci, Acarlar A.Ş. ise 3’üncü oldu.

Kaynak: İHA