Pehlivanlar 'Anadolu'nun Kırkpınarı'nda Güreşecek

Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreş müsabakaları cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, kentte düzenledikleri ve 'Anadolu'nun Kırkpınarı' olarak adlandırılan yağlı güreş müsabakalarına çok sayıda başpehlivanın katılacağını, müsabakalarda toplam 135 bin lira para ödülü dağıtılacağını belirtti.

Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu çok sayıda güreşçinin Çorum’dan yetiştiğini dile getiren Külcü, şunları kaydetti:

'Çorum Belediyesi olarak bizler de ata sporumuza bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Güreşte yeni şampiyonlar yetiştirmek için Mevlana Spor Salonumuzun içerisinde modern güreş eğitim merkezi açtık. Çocuklarımız küçük yaşlarda burada ata sporumuzu öğrenmeye başlıyor. Gençlerimiz ise şampiyonalara burada en güzel şekilde hazırlanıyor. Ata sporuma desteğimiz artarak devam edecek.'

Ulukavak'taki semt sahasında 26 Ağustos Cumartesi günü yapılacak güreşler, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak, tozkoparan, teşvik-1, teşvik-2, minik-1 boy ve minik-2 boy olmak kategorilerinde mücadelelere sahne olacak.

Kaynak: AA