Dünya Güreş Şampiyonası

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonda Türkiye, grekoromen stilde takım halinde 3. oldu Grekoromen stil 130 kiloda şampiyon olan Rıza Kayaalp: 'Dünyanın en iyisi olduğumu bir kez daha kanıtladım'

Fransa'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil müsabakaları sona erdi.

Başkent Paris'in ev sahipliği yaptığı organizasyonun ilk iki gününde gerçekleştirilen grekoromen stil müsabakalarında Türkiye, 2 altın ve 1 bronz madalya kazandı.

85 kiloda Metehan Başar ve 130 kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu. 66 kiloda mücadele eden Atakan Yüksel de bronz madalya elde etti.

Türkiye, grekoromen stilde takım halinde 34 puanla üçüncü oldu. Rusya 46 puanla birinci, İran ise 36 puanla ikinci sırayı aldı. Grekoromen Güreş Milli Takımı adına üçüncülük kupasını teknik direktör Salih Bora aldı.

Şampiyonaya bugün kadınlar müsabakalarıyla devam edilecek. Türkiye adına 55 kiloda Bediha Gün, 58 kiloda Ayşe Vatansever, 63 kiloda Hafize Şahin, 75 kiloda da Yasemin Adar mindere çıkacak.

- Rıza gözünü Tokyo'ya çevirdi

Grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

Şampiyonaya çok iyi hazırlandığını vurgulayan milli güreşçi, üst üste 2'inci, toplamda ise 3'üncü kez kürsünün zirvesinde yer aldığına işaret ederek, 'Dünyanın en iyisi olduğumu bir kez daha kanıtladım.' dedi.

Olimpiyat ikincisi Rıza, mayıs ayında Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazandığını hatırlatarak, '7 Avrupa şampiyonluğum bulunuyor. Ülkeme yeni bir madalya kazandırdığım için mutluyum. Milletimi gururlandırdıysam ne mutlu bana. Bu madalyayı başta milletime, devletime ve en önemlisi bu vatan için canını feda eden gerçek kahramanlara armağan ediyorum. İnşallah, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da altın madalyanın sahibi olurum.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da desteklerinden dolayı teşekkür eden Rıza, 'Bize varlığını her zaman hissettirdi. Şampiyona öncesi aramıştı. Sağ olsun final müsabakasının ardından da telefonla arayarak kutladı.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA