Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'na Doğru

Ampute Milli Takımı'nın, Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki kampı tamamlandı Antrenör Özcan: 'Şampiyonluk dışında bir hedefimiz yok. İnşallah Avrupa kupasını kaldıracağız'

Ampute Milli Futbol Takımı'nın, Türkiye'nin ev sahipliğinde 1-10 Ekim'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaptığı hazırlık kampı sona erdi.

Milliler, Kartepe'deki bir otelde sürdürdükleri kampı, antrenör Uğur Özcan yönetimindeki son antrenmanla tamamladı.

Ampute Milli Futbol Takımı Antrenörü Uğur Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Özcan, 13 Ağustos'ta başladıkları kampı bugün tamamladıklarını ifade ederek, 'Kamp boyunca idmanlarımızı, yükleme, teknik, taktik ve kondisyon ağırlıklı sürdürdük. Her gün çift kale maç yaptık. Kartepe yüksek rakımı ile oksijeni bol ve nem oranı çok düşük bir bölge. Kamp için ideal bir yer. Futbolcularımızın moral ve motivasyonu çok üst düzeyde.' diye konuştu.

Hazırlıklar kapsamında Ankara'da 8-14 Eylül'de kampa gireceklerini aktaran Özcan, 19 Eylül'de de İstanbul Riva'da şampiyona öncesi son kampa başlayacaklarını ve 18 kişilik kadroyu 13'e indireceklerini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki tesislerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için ciddi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatan Özcan, şunları kaydetti:

'Takım halinde parolamız şampiyonluk. Şampiyonluk dışında bir hedefimiz yok. İnşallah Avrupa kupasını kaldıracağız. Grubumuzda İspanya, Almanya ve Gürcistan takımları var. İlk maçımızı 2 Ekim'de Almanya ile yapacağız. Bu maçı kazanıp güzel başlangıç yapmak istiyoruz. Finalde Rusya veya İngiltere ile oynayacağımızı düşünüyoruz. Grubumuzda zor rakiplerimiz var ama biz de zor bir takımız. Çok iyi hazırlandık.'

Kaynak: AA