Tokyo Paralimpik Olimpiyatları'nda Mutlu Sona Ulaşmak İstiyor

Paralimpik oyunlarında daha önce Türkiye'yi atıcılık branşında 3 kez temsil etme başarısı gösteren Ordulu milli sporcu Cevat Karagöl, Tokyo 2020'de madalya kazanarak kariyerini sonlandırmayı hedefliyor Cevat Karagöl: 'Amacım kariyerimi güzel bir olimpiyat madalyası ile süslemek'.

HAYATİ AKÇAY - Ordulu milli sporcu Cevat Karagöl, kariyerini 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları'nda madalya kazanarak noktalamak istiyor.

47 yaşındaki Cevat Karagöl, 2003 yılında başladığı atıcılık kariyerinde daha önce Pekin 2008, Londra 2012 ve Rio 2016'ya katılma başarısı gösterdi.

Bu oyunlarda Türkiye'yi 50 metre serbest tabanca ve 10 metre havalı tabanca olmak üzere iki branşta temsil eden Karagöl, olimpiyat madalyası kazanma şansı yakalayamadı.

Avrupa ve dünya şampiyonalarında birincilikleri olan Karagöl, dördüncü kez katılmayı hedeflediği Paralimpik Oyunları'nda, Tokyo 2020'de başarıya uzanmak istiyor.

Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokyo için hazırlıklarına ara vermeden devam ettiğini söyledi.

Zaman zaman milli takımla yurt dışı kamplarına katılarak antrenman programlarını yürütüp eksiklerini giderdiğini anlatan Karagöl, bunun dışında Ordu'daki poligonda da çalıştığını ifade etti.

Ekim ayında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası ve ardından 2018 mayısta gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası sonrası Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılabilmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını vurgulayan Karagöl, 'Allah'a şükürler olsun, birçok turnuvada ülkemi en iyi şekilde temsil ederek madalya kazandım. Her sporcu kariyeri boyunca bir kez de olsa olimpiyatlara katılmak ister. Ben daha önce 3 kez bu başarıya ulaştım ancak bu alanda maalesef bir madalyam yok.' dedi.

En son Rio de Janeiro'da düzenlenen oyunlarda atış yapacağı merminin bozuk çıkması nedeniyle şampiyonluğu kıl payı kaçırdığını dile getiren Karagöl, paralimpik oyunlarında madalya almayı, jübilesini de o madalyayla yapmak istediğini belirtti.

Karagöl, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda mutlu sona ulaşarak kariyerini sonlandırmayı hedeflediğini kaydederek, 'Amacım kariyerimi güzel bir olimpiyat madalyası ile süslemek. Bu başarıyı elde edebilmek içinde çok çalışacağım.' dedi.

- 'Gençlerin başarısı için gayret edeceğiz'

Aktif spor hayatını tamamladıktan sonra gençlere atıcılığı öğretmek istediğini ve onların başarılı olması için çalışacağını da dile getiren Karagöl, 'Zaten şu anda da bizden eğitim almak isteyen engelli ya da engelsiz tüm gençlerimize ve öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sporu yapmayı bıraktıktan sonra da gençlerin başarısı için gayret edeceğiz. Bu zamana kadar edindiğim tecrübeleri onlara aktarmaya çalışacağım.' diye konuştu.

Cevat Karagöl, sponsorluk konusunda sıkıntılarının olduğunu, bu noktada destek beklediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA