TİKA'dan 23. Deaflympics İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 23. Deaflympics Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na Cezayir basınını temsilen Vouloir Dergisi basın mensuplarının katılımına destek verdi.

TİKA, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na Cezayir basınını temsilen Vouloir Dergisi basın mensuplarının katılımına destek verdi. Cezayir’de engellilere yönelik yayın yapan tek dergi olan dergiden üç gazeteci ile iki fotoğrafçı, Samsun’da düzenlenen dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonunu takip etti. Gencinden yaşlısına binlerce sporseveri buluşturan ve 97 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun 21 farklı branşta yarıştığı müsabakalarda Deaflympics tarihinin en renkli görüntüleri yaşandı. Derginin direktörü Abdelkader Azouz, Samsun’daki organizasyonun heyecan verici olduğunu, tesislerin kalitesinin üst düzey olduğunu belirterek, Samsun’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Cezayirli 10 fiziksel engelli sporcunun da katıldığı 23. Deaflympics 2017’ye, dergi çalışanları, olimpiyat komitesi tarafından Cezayir basın temsilcileri olarak davet edilmişti.

Kaynak: İHA