Federasyon Başkanı Yalçın'dan Milli Yüzücü Victoria Zeynep Güneş Haberlerine Yanıt

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, milli sporcu Victoria Zeynep Güneş hakkında gündemde yer alan haberlere ilişkin açıklamasında iddiaların gerçekleri yansıtmadığını kaydetti.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, son dönemde gündemde yer alan milli sporcu Victoria Zeynep Güneş ile ilgili yapılan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

“Dünya şampiyonası öncesi talep ettiği kamp ve yarış desteği bire bir kendisine sağlanmıştır”

Yalçın, sporcunun 2016 Rio sonrası yalnız bırakıldığını ve yüzme federasyonundan yeterli destek görmediği yönündeki haberlere yönelik şunları söyledi:

Türkiye Yüzme Federasyonu ve ENKA Spor Kulübü tarafından Victoria Zeynep Güneş, 2016 Rio Olimpiyatları sonrası tüm milli takım sporcularımız desteklendiği gibi bu sporcumuz da desteklenmiş ve desteklenmeye de devam etmektedir. Bu desteğin ne ölçüde olduğu ve ne kadar hassas davranıldığı kulüp yönetimi tarafından da bizzat bilinmektedir. Dünya şampiyonası öncesi talep ettiği kamp ve yarış desteği bire bir kendisine sağlanmıştır. Türkiye Yüzme Federasyonu’nun, ENKA Spor Kulübü ve kendisinin de onayladığı talep ettiği gibi İngiltere’nin Edinburgh kentinde hazırlanmasına imkan tanınmış federasyon tarafından da birebir finansı sağlanmıştır. Bu imkanlar içinde kamp, konaklama, yarış, ulaşım ve benzeri gerekli olan destek tarafına sağlanmıştır. Tüm bilgi ve belgeleri Türkiye Yüzme Federasyonu arşivlerinde mevcuttur.”

Annesi ile çalışmak isteyen sporcunun, talebinin uygun görülmediğinin sporcunun kendisine federasyon tarafından bildirildiğini ifade eden Yalçın, “Kendisine istediği uluslararası düzeyde bir antrenörle çalışma imkanı sunulmuş ancak sporcu ısrarla annesi ile çalışmak istediğini ifade etmiştir. Annesi bu düzeyde bir çalıştırıcı değildir. Bu nedenle kulübü ve Türkiye Yüzme Federasyonu bu konuda kararlı tutumunu devam ettirmiştir” şeklide konuştu.

Yalçın, sporcunun sürekli olarak antrenör değiştirme talebi olduğunu savunarak, “Kulübü de bu tavrından dolayı rahatsızlığını Türkiye Yüzme Federasyonu’na beyanda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı eski antrenörü Irina Vyatchanina ile çalışma yollarının ayrılmasını değerlendiren Yalçın, “Ayrılık süreci çok manidardır. Sporcunun kendi uyumsuzluğu ve sporcu disiplinine yakışmayan davranışları sonucunda Irina ile yolları ayrılmıştır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA