Elazığspor'un 50. Yıl Kutlamaları Meşale Ateşi İle Başladı

Elazığspor’un 50. yıl kutlamaları meşale etkinliği ile başladı.

TFF 1. Lig’de mücadele eden ve 1967 yılında kurulan Elazığspor’un 50. yıl kutlamaları gece düzenlenen meşale etkinliği ile başladı.

Harput Balakgazi Tesisleri önünde toplanan Elazığsporlu taraftarlar ilk olarak davul ile klarnet eşliğinde halay çekip, çiftetelli oynadı. Daha sonra saat 23.23‘ü gösterdiğinde taraftarlar, yanlarında getirdiği meşaleleri yakarak görsel şölen oluşturdu.

1967 yılında kurulan Elazığspor’un çayda çıra öyküsü gibi yaşayacağını belirten Elazığspor Basın Sözcüsü Cengiz Gülaç, “Bugün bu çıranın tekrar yanması ve sönmemesi için 50. yılımızı şanlandırmak, şereflendirmek adına kalabalık bir şekilde buradayız. İnanıyorum ki Elazığspor sonsuza kadar yaşayacak. Kulübün kapanacağı ve yeni Elazığspor kurulacağı iddia edildi. Ama Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, taraftar, kent olmaz, dedi, herkes taşın altına elini koydu. Bugün bu mutlu günü yaşıyoruz. Bizim için çok anlamlı bir gün. Etkinliklerimiz devam edecek ve tüm Elazığ halkı davetlidir” dedi.

Meşale şovu sırasında tutuşan kuru otlar itfaiye tarafından söndürülürken, bir süre daha kutlamalara devam eden taraftar olaysız bir şekilde dağıldı.

Kutlamalar 1 hafta boyunca çeşitliği etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: İHA