Bakan Osman Aşkın Bak, Milli Güreşçi İbrahim Çiftçi'yi Tebrik Etti

Finlandiya’da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda İbrahim Çiftçi, erkekler serbest stil 96 kiloda bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yayımladığı mesajla Dünya üçüncüsü olan Milli Güreşçi İbrahim Çiftçi’yi tebrik etti.

Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen organizasyonun ilk gününde erkekler serbest stil 50, 60, 74 ve 96 kilo müsabakaları yapıldı. 96 kiloda mindere çıkan milli güreşçi İbrahim Çiftçi, ilk maçında Çinli Huatijiang Tasiken’i, çeyrek finalde de Hindistan’dan Monu Monu’yu 10-0 sayı tuşuyla yenerek, yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rus Shamil Alievitch Musaev’e yenilen milli güreşçi, üçüncülük-beşincilik maçında Ermeni Sargis Hovsepyan’ı 7-0 mağlup ederek, bronz madalyanın sahibi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Güreşçi İbrahim Çiftçi için tebrik mesajı yayımladı.

Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan İbrahim Çiftçi’yi kutluyorum. Genç güreşçilerimizin ata sporumuz olan güreşte elde ettiği başarılar bizleri hem gururlandırıyor hem de gelecek adına umutlandırıyor. İbrahim Çiftçi’nin daha büyük başarılar kazanacağına inanıyorum. Elde edilen başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” (CNR-DK-Y)

Kaynak: İHA