Avrupa Kiteboard Şampiyonası, İstanbul'da Başlıyor

Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Kiteboard Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı, Ortaköy Meydanı’nda yapıldı. 12 Ağustos’ta İstanbul Boğazı’nda başlayacak olan şampiyona, 13-20 Ağustos tarihlerinde Kilyos’ta devam edecek.

İstanbul’da yapılacak olan Avrupa Kiteboard Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı Ortaköy Meydanı’nda yapıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı organizasyonun basın toplantısında Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Beşiktaş Belediyesi Spor İşleri Müdürü Gökhan Akyol, Oli Spor Kulübü Başkanı Kerem Mutlu ve sporcu Bilge Öztürk hazır bulundu. 12 Ağustos’ta İstanbul Boğazı’nda başlayacak olan etkinlik, 13-20 Ağustos tarihleri arasında Kilyos Tırmata Beach’de devam edecek. Festival olarak düzenlenecek olan etkinlikte müzikal organizasyonlar da yer alacak.

“Fransa’nın yapamadığı organizasyon bize teklif edildi”

Oli Spor Kulübü Başkanı Kerem Mutlu, gerçekleşecek olan organizasyonun çok önemli olduğunun altını çizerek, “4. yılda Avrupa Şampiyonası’nı almamız pek mümkün değildi. Ancak Fransa’daki ekonomik ve politik durumlardan dolayı, Fransa bu organizasyonu yapamadı ve bize teklif getirildi.

Biz de İstanbul’da bunu yapacağız. 22 ülkeden 60 sporcunun katılımıyla 12-17 Ağustos’ta gerçekleşecek. İkinci organizasyonumuz ise ilk gün yapacağımız yarış. Kilyos’tan Ortaköy’e kadar 40 KM’lik dünyanın en güzel parkurunda yarışılacak. Hem profesyonel hem de amatör yarışçılar katılacak bu yarışa. Her iki organizasyonda Milli Takım seçmeleri de Türkiye Yelken Federasyonu tarafından yapılacak. Organizasyonda müzikal etkinlikler ve eğlence organizasyonları da yapılacak. Bu 10. büyük organizasyonumuz. 12 Ağustos’ta Ortaköy Meydanı’ndan başlayacak” ifadelerini kullandı.

Akdurak: “Dünyanın en güzel görseline sahip şehri”

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, organizasyonun öneminden bahsederek, “Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, dünyanın ilgisini çekecek olan bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Dünyanın en güzel görseline sahip bir şehirde olacağı için bu organizasyonun ayrı bir özelliği var” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Doğaner de bu önemli organizasyonun Türkiye’de olmasının kendilerini çok sevindirdiği belirterek, “Bütün dünya yelken camiasının gözü burada olacak. Kendimizi ispatlayacağımıza eminim. Cross Bosphorus yarışı, dünyanın hiçbir yerinde yapılma imkanı olmayan bir yarış. Uluslararası bu denizde yapılacak olan bu organizasyon özel izinle yapılacak. 12 Ağustos günü burada eşsiz manzaralar ortaya çıkacaktır. Bu fotoğraflar bütün dünyaya servis edilecek. Umuyorum ki bu organizasyon, birçok yelken sporcusunun da yetişmesini sağlayacak” diye konuştu.

Sporcu Bilge Öztürk de, amaçlarının madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA