3. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası başlıyor.

Yurt içi ve yurt dışından 700’den fazla sporcunun kayıt yaptırdığı ve 5 gün sürecek turnuvada, 3 kategoride müsabakalar yapılacak. Tüm kategorilerde yarışan sporculara toplam 50 bin lira ödül verilecek.

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan, yaptığı açıklamada, turnuvanın Yükselen Koleji Spor Salonu'nda düzenleneceğini söyledi.

Turnuvaya katılacak sporcuların ve ailelerinin ilçedeki okul yurtlarında misafir edileceğini anlatan Kılıçarslan, sporcuların ilçeye gelmeye başladığını aktardı.

Turnuva için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve açılışın cumartesi günü yapılacağını kaydeden Kılıçarslan, şunları söyledi:

'Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz turnuvamıza şuana kadar 700'den fazla sporcu kayıt yaptırdı. Turnuvada 9 farklı ülke ve 81 ilden sporcumuz yarışacak. Turnuva A, B ve C olmak üzere 3 kategoride yapılıyor. Katılımcı sayısı ve turnuva ödülleri bakımından inşallah güzel bir organizasyon olacak.'

Kaynak: AA