Fenerbahçe Vardar'a kaybetti

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, Vardar'a 2-0 yenildi.

Fenerbahçe Vardar'a kaybetti
UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunun ilk maçında Fenerbahçe, Vardar ile deplasmanda karşılaştı. Temsilcimiz maçtan 2-0 mağlup ayrılarak gruplara kalma şansını zora soktu!
Fenerbahçe haftaya Perşembe günü oynanacak maçta 3 farklı galibiyet alırsa adını bir üst tura yazdıracak.

Aykut Kocaman Kameni ve Ahmethan ile ilk 11 kurarken, Soldado'yu 65. dakikada oyuna aldı.

Vardar 20. dakikada 1-0 öne geçti. Savunmamının uzaklaştırmak istediği topla sol çaprazda buluşan Tigran Barseghyan, ceza sahası içerisine girdikten sonra Martin Skrtel'den sıyrılıp yerden şutunu çekti ve kaleci kaleci Kameni'yi çaresiz bıraktı.

Geride kalan dakikalarda Dirar, Josef, Valbuena ve Soldado ile etkili şutlarıyla gol aradı ancak top filelerle buluşmadı.

89. dakikada Vardar kaptanı Grncarov ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.

90+2. dakikada ise Mehmet Topal ceza sahasında topu kafayla Kameni'ye bırakmak istedi ancak anlaşmazlık sonrasında meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0.

90+3'te ise Josef de Souza rakibine yaptığı sert hareket sonrasında kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe Vardar'a kaybetti

MAÇTAN DAKİKALAR 


VARDAR:2 FENERBAHÇE:0

90'Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.
90'GOL FK Vardar, Mehmet Topal'ın kendi kalesine attığı golle 2-0 öne geçiyor.
89'Topsuz alanda Roberto Soldado ile sözlü olarak tartışmaya giren Boban Grncarov, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç oluyor.
88'Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı orta ile penaltı noktasına yakın bir bölgede bomboş pozisyonda topla buluşan Roberto Soldado için ofsayt bayrağı kalkıyor.
81'Sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Aatif Chahechouhe son çizgiye indikten sonra yerden pasını Roberto Soldado'ya veriyor, Soldado'dan seken topla altıpasın hemen dışında topla buluşan Ozan Tufan'ın çektiği şut kaleci Filip Gacevski'de kalıyor.
79'Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşında topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortası Evgeni Novak'ın kafasından sekip ters kanattan taca çıkıyor.
77'Juan Alves Ribeiro'nun ortası ile altıpasın hemen dışında sağ çaprazda bomboş pozisyonda topla buluşan Hovhannes Hambardzumyan'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
75'Ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
67'FK Vardar takımı bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Damir Kojasevic oyundan çıkarken yerine Jambul Jighauri giriyor.
66'Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortasını FK Vardar savunması kafayla uzaklaştırıyor.
64'Bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkımızı kullanıyoruz. Ahmethan Köse oyundan çıkarken yerine Roberto Soldado giriyor.
62'Mathieu Valbuena'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Nabil Dirar'ın gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.
54'Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunu Hasan Ali Kaldırım, Mathieu Valbuena ile paslaşarak kullanıyor. Valbuena'nın ortası ile arka direkte buluşan Ahmethan Köse'nin kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.
51'FK Vardar yarı alanının ilk metrelerinde topa eliyle müdahale eden Boban Grncarov, sarı kart görüyor.
51'Alper Potuk'un ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
49'Hızlı gelişen FK Vardar atağında Dejan Blazevski'nin pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Tigran Barseghyan'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
46'İkinci yarı Ahmethan Köse'nin yaptığı santra vuruş ile başlıyor.
46'FK Vardar takımı ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Besir Demiri oyundan çıkarken yerine Vladica Brdarovski giriyor.
45'Luca Banti'nin düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı FK Vardar'ın 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.
43'Sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Hasan Ali Kaldırım'ın çektiği şut ofsayt pozisyonundaki Ahmethan Köse'den sekiyor.
41'Nabil Dirar'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Josef De Souza'nın yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
36'Ozan Tufan'ın ceza sahası yayının hemen dışından çektiği şut kaleci Filip Gacevski'de kalıyor.
36'Alper Potuk ile duvar pasına giren Mathieu Valbuena, sol kanattan ortasını arka direkte bulunan Ahmethan Köse'ye yapmak istiyor ancak araya giren Evgeni Novak kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.
34'Şener Özbayraklı'nın pası ile altıpasın dışında sağ çaprazda topla buluşan Alper Potuk'un gelişine çektiği sert şutu kaleci Filip Gacevski kornere çeliyor.
28'Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Nabil Dirar, topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Filip Gacevski, bu şutu kornere çelmeyi başarıyor.
22'Hasan Ali Kaldırım'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Mathieu Valbuena'nın yaptığı ortayı FK Vardar savunması uzaklaştırıyor.
20'GOL FK Vardar takımı Tigran Barseghyan'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor.
20'Juan Alves Ribeiro'nun pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Boban Nikolov'un çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
18'Nabil Dirar'ın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mathieu Valbuena'nın çektiği şut kaleci Filip Gacevski'de kalıyor.
16'Mathieu Valbuena'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Şener Özbayraklı'nın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
14'Nabil Dirar'ın ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan yerden yaptığı ortaya kimse dokunamıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.
12'Bu dakikalarda her iki takım da çok fazla pas hatası yapıyor.
9'Fenerbahçe, bu dakikalarda ataklarını sıklaştırdı. Sağlı sollu ortalarla Vardar kalesi baskı altına alındı.
8'Mathieu Valbuena'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, yerden ortasını altıpas içerisinde bulunan Ahmethan Köse'ye yapmak istiyor ancak son anda araya giren FK Vardar savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.
7'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Juan Alves Ribeiro geçiyor. Juan Alves Ribeiro'nun ortasını savunmamız ön direkte uzaklaştırıyor.
6'Şener Özbayraklı'nın pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Ozan Tufan'ın gelişine çektiği şut kaleci Filip Gacevski'de kalıyor.
4'Sağ çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Şener Özbayraklı, rakibi ile girdiği ikili mücadelede yerde kalıyor ve penaltı bekliyor ancak hakem Luca Banti, karşılaşmayı devam ettiriyor.
1'Karşılaşma Tigran Barseghyan'ın yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya temsilcisi Vardar ile Fenerbahçe arasında yapılacak ilk maçın hakem ve takım kadroları şöyle:.

Stat: II. Filip Arena

Hakemler: Luca Banti, Matteo Passeri, Fabiano Preti (İtalya)

Vardar: Gacevski, Hambartsumyan, Grncarov, Novak, Demiri, Nikolov, Spirovski, Kojasevic, Felipe, Blazevski, Barseghyan

Fenerbahçe: Kameni, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, De Souza, Ozan Tufan, Valbuena, Alper Potuk, Ahmethan Köse

Kaynak: AA