Süper Kupa Madrid'in!

İspanya Süper Kupası'nın sahibi, 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Barcelona'yı 2-0 mağlup eden Real Madrid oldu.

Süper Kupa Madrid'in!
Lig şampiyonu Real Madrid ile İspanya Kral Kupası'nı müzesine götüren Barcelona, Santiago Bernabeu Stadı'nda İspanya Süper Kupası rövanş maçında karşılaştı.

Real Madrid, 4. dakikada Marco Asensio ve 39. dakikada Karim Benzema'nın attığı gollerle karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.Mücadelenin ikinci yarısında gol olmadı ve deplasmandaki ilk maçı 3-1 kazanan Real Madrid, sahasındaki rövanş müsabakasında da 2-0 galip gelerek kupayı kazandı.

Bu sonuçla Real Madrid, İspanya Süper Kupası'nda 10. şampiyonluğunu elde etti. Eflatun-beyazlılar bu kupayı 1988, 1989, 1990, 1993, 1997, 2001, 2003, 2008 ve 2012'de de müzesine götürmüştü.Real Madrid'in Fransız teknik direktörü Zinedine Zidane, eflatun-beyazlıların başında 7. kez kupa zaferine imza attı.

Barcelona ise 12 kez kazandığı İspanya Süper Kupası'nda 10. defa ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Maçtan önemli anlar:

4' Real Madrid Marco Asensio ile golü buluyor. Ceza sahası dışından atılan şutla top ağlara gidiyor.

11' Barcelona atağında Luis Suarez topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak takım arkadaşları bundan yararlanamıyor.İspanya Süper Kupası finali rövanş maçında Real Madrid, Barcelona ile karşı karşıya geliyor.

15' Barcelona atağında Ivan Rakitic topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak kaleci kalesinden çıkarak topa sahip oluyor.Futbolseverler tarafından heyecanla beklenen Real Madrid - Barcelona maçında ilk ayak Katalanların ev sahipliğinde oynanmış konuk ekip Madrid 3-1 galip gelmişti.

20' Real Madrid atağında Marcelo topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak takım arkadaşları bundan yararlanamıyor.

25' Real Madrid atağında Karim Benzema topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor. Marco Asensio kaleye giden şutu rakipten dönüyor.

39' Real Madrid atağında Marcelo topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor. Karim Benzema harika bir vuruşla golü atıyor.

47' Real Madrid atağında Toni Kroos topu defansın arkasına gönderiyor, ancak kaleci kalesinden çıkıp topa sahip oluyor.

48' Barcelona atağında Luis Suarez topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak kaleci kalesinden çıkarak topa sahip oluyor.

53' Lionel Messi tarafından çekilen şut üst direkten döndü.

57' Luis Suarez topu önce düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş olmadı.

60' Real Madrid atağında Marco Asensio topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncu tarafından uzaklaştırılıyor.

71' Luis Suarez kafayı vuruşunu yaptı. Ancak top direkten döndü.

İLK 11'LER

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kovacic, Kroos, Modric; Asensio, Benzema, Lucas.

Barcelona: Ter Stegen; Mascherano, Piqué, Umtiti; Sergi Roberto, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, André Gomes; Messi, Suárez.