Milli Sporculardan Güneş'e Ziyaret

Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılacak olan İçelli Milli Bocce ekibi, antrenörleriyle birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’in makamında ziyaret etti.

İçel’in bocce sporunda başarılı milli sporcular yetiştirdiğine dikkat çeken Müdür Güneş, turnuvalarda İçel’i ve Türkiye’yi başarıyla temsil ettiklerinden dolayı sporcuları ve antrenörleri kutladı. Güneş, "Milli takıma en çok sporcu kazandıran bölgeyiz. Bunun en önemli unsurlarından biride Avrupa’nın en iyi bocce tesislerinden birine sahip olmamızdır. Sporcular iyi tesislerde daha verimli çalışma imkanı buluyor. Bunun sonucunda da başarı geliyor. Avrupa ve dünya şampiyonalarında ilimizi ve ülkemizi temsil edecek olan milli sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Bocce Bowling Dart Federasyonu İçel İl Temselcisi Niyazi Kutlay ise Avrupa ve dünya şampiyonlarında İçel’i ve Türkiye’yi temsil edecek milli sporcuların madalyalarla döneceklerini vurgulayarak, "İçel bocce ekibi elde ettiği başarılarla ülke sıralamasında en üst seviyededir. Milli takıma en fazla sporcu İçel’den gitmektedir. İçelli milli bocce sporcularımız Avrupa ve dünya şampiyonlarında iyi sonuçlar alarak ülkemize madalyalarla döneceklerine inancım tamdır" diye konuştu.

Seyfeddin Abik 23-26 Ağustosta İtalya da yapılacak olan Raffa Gençler Avrupa Şampiyonasında, Mehmet Can Yakın 18-24 Eylül de Fas Casablanca da yapilacak olan Volo Erkekler Dünya Şampiyonasında, Dilber Dağ Fransa da 21-24 Eylül de yapılacak olan Petank Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonasında, Hilal Çaputlu ve Turan Işıkfener Kasım ayında Çin de yapılacak Dünya Gençler ve Kadınlar Petank Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecekler.

Kaynak: İHA