Edirne'de Kamera Kayıtlı Özel Yetenek Sınavları

Trakya Üniversitesinde bu yıl 2 bin 237 adayın ter dökeceği Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yetenek Giriş Sınavları erkek adaylarla devam ediyor. BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsa Sağıroğlu, "Özel Yetenek Sınavlarının her aşaması kamera ile kaydediliyor. Adaylar sınav esnasında itirazlarını anında yapabiliyor" dedi.

Toplam 6 bölüme 240 adayın alınacağı okul için adaylar futbol, basketbol, hentbol, voleybol gibi branşlarda sınava girerek hayatlarını değiştirecek saniyelerle yarışıyor. Bu yıl 2 bin 237 adayın ter dökeceği Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) seçme sınavları erkek adayların sınavlarıyla devam ediyor.

Üniversite sınavlarının sonuçlanmasının ardından TÜ. Kırkpınar BESYO’da da yetenek sınavları başladı.

Öğrenci adaylarının kendilerine verilen süre içinde seçtikleri branşta yeteneklerini sergiledikleri sınavlar birbirinden çekişmeli anlara sahne oldu.

"Özel Yetenek Sınavlarının her aşaması kamera ile kaydediliyor"

6 bölümde 2 bin 237 adayın şansını denediği yetenek sınavları hakkında açıklama yapan Kırkpınar BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsa Sağıroğlu, son yıllarda aldıkları başarılarla okullarının daha çok tercih edilmeye başlandığını dile getirerek, "1993 yılından itibaren 24 yıllık tecrübe ile beraber 2017 yılında Kırkpınar BESYO Özel Yetenek Sınavları bu yıl 55 kişilik kadro ile 7 gün boyunca gerçekleşecek. Özel Yetenek Sınavlarının her aşaması kamera ile kaydediliyor. Adaylar sınav esnasında itirazlarını anında yapabiliyor. Geçtiğimiz hafta ilk olarak yabancı uyruklu 80 öğrencimizin elemelerini sorunsuz şekilde yaptık. Hedefimiz bu bir hafta sürecek sınavları da en iyi şekilde bitirmek" dedi.

Kaynak: İHA