Baja Rallisi İçin Tanıtım Yapıldı

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun katkılarıyla 6-10 Eylül 2017 tarihleri arasında Düzce’de düzenlenecek olan “Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası” için basın toplantısı yapıldı.

İstanbul Vialand Tema Park Adventure Park alanında yapılan “Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası” tanıtım organizasyonuna İstanbul Valisi Vasip Şahin, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Bekir Uçar, Federasyon yetkilileri, sporcular, davetliler ve vatandaşlar katıldılar.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Baja Rallisi’nin gurur veren bir organizasyon olduğunu belirtti ve ‘ Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Baja Rallisine, Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi önemli katkılar sağlıyor. Düzce’deki rallide 4 günde 450 kilometreyi hedefliyoruz’ dedi.

Baja Rallisinin Düzce’de yapılmasından memnunluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş de konuşmasında şu görüşlere yer verdi “ Şimdilik Ulusal düzeyde tanınan bu ralli, yakın zamanda dünyada bilinen rallilerden biri olacaktır. Düzce’de alternatif spor branşları hızla gelişiyor. Buna bağlı olarak da, tesislerimiz de hızla gelişiyor. Bu tür sporlar ve etkinlikler bölge turizminin gelişmesine önemli katkılar vermektedir’. Basın toplantısında son konuşmayı yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı Baja Rallisi’nin Düzce’de geleneksel hale getirileceğine vurgu yaptı. Dağlı konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi “ Düzce, Türkiye’de motor sporlarının yapıldığı en önemli iller arasında olmaya aday duruma geldi. Yakın Karadeniz Baja Rallisi, Kaynaşlı’da gerçekleştirilen motor sporları ve Cumayeri’nde yapılan, şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu’nun teknik destek verdiği yarış pisti ile Düzce motor sporlarında önder il olacak.’

Startı ile gösteri yarışları ve şovlar yapılacak. Sporcular, 4 gün boyunca Düzce’nin doğal güzellikleri arasında adrenalin dolu yarışlarla mücadele edecek.

Kaynak: İHA