Berizzo Açıklaması 'Rakibimizi İyi Analiz Ettik Ve Onların Ne Kadar İyi Olduğunun Farkındayız'

Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo, Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda yarın akşam deplasmanda karşılaşacakları Medipol Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Rakibimizi iyi analiz ettik ve onların ne kadar iyi olduğunun farkındayız” dedi. İspanyol ekibinin tecrübeli oyuncusu Nicolas Pareja ise yarınki karşılaşmada zekice oynamaları gerektiğini vurguladı.

Sevilla, Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında yarın saat 21.45’te deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo, “Rakibimiz iyi analiz ettik ve onların ne kadar iyi olduğunun farkındayız” ifadelerini kullandı.

Berizzo: “Kjaer ile Başakşehir’i konuştuk”

Bu sezon Fenerbahçe’den transfer ettikleri Simon Kjaer ile turuncu-lacivertli takım üstüne konuştuklarını belirten Berizzo, “Elbette Kjaer ile Başakşehir için konuştuk. Ama biz rakibimizi analiz de ettik. Hızlı, sert ve kendinden emin oynuyorlar. Bana göre zorlu bir kura” şeklinde konuştu”

“Oyunumuzu rakibe kabul ettirmeliyiz”

Medipol Başakşehir’in kendi oyununu oynamasına izin vermemeleri gerektiğine değinen deneyimli teknik adam, “Bu maçın anahtarı; baskıyı oluşturmak ve oyunumuzu rakibe kabul ettirmek. Orta sahada iyi oyuncuları var ve herkesin tanıdığı bir pivot forvete sahipler. Başakşehir kendi oyununu oynarsa bize baskı oluşturacaktır. Buna izin vermememiz gerekiyor” diye konuştu.

Berizzo, kadroyu ise bu akşam yapacakları son antrenmandan sonra şekillendireceklerini söyledi.



Nicolas Pareja: “İyi oynamanın yanında zekice oynamalıyız”

Zorlu bir rakibe karşı oynayacaklarını açıklayan Sevilla’nın Arjantinli oyuncusu Pareja, “Avrupa’da olmanın zorluğunun farkındayız. Rakibimiz de ligi 2. sırada bitirmiş ve Avrupa’da tanınan oyunculara sahipler. Bu onlar için avantaj olacaktır. Biz de iyi hazırlandık. İyi oynamanın yanında zekice oynamamız gerektiğinin de farkındayız” dedi.



“İlk maç zor olacak, farkındayız”

Geçen sene iyi oynamalarına rağmen elendiklerini hatırlatan tecrübeli futbolcu, “Fakat bu sene yeni bir sezon. Bu eleme maçını geçerek Avrupa’ya katılmak istiyoruz. İlk maç zor olacak, farkındayız. Ama evimizdeki maça avantajlı dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA