Turkcell Platinum Bodrum Challenge'da Birinciler Belli Oldu

Bodrum’da bu yıl ilk kez düzenlenen Turkcell Platinum Bodrum Challenge yelken yarışlarında dört sınıfta birinciler belli oldu. Toplamda 150 yelkencinin mücadele ettiği yarışlarda, IRC-A sınıfında ’İskorpit UK Sails’, IRC-B’de ’Milta Bodrum Marina-Cape Horn’, destek sınıfında ’Su 3’ ve tirhandil sınıfında ise ’Gargantua’ isimli teknelerle yarışan ekipler birinciliği elde etti.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Turkcell Platinum Bodrum Challenge, 12-13 Ağustos tarihlerinde 16 tekne ve 150 yelkencinin katılımıyla tamamlandı. Seyirci gezi teknelerinin de yer aldığı renkli görüntülere sahne olan mücadelede dört sınıfta birinciler belli oldu. Yurt içi ve yurt dışındaki yelkencilerden büyük ilgi gören yarışların ilk gününde, IRC-A iki şamandıra yarışında, IRC-B, Destek ve Tirhandil sınıfındaki ekipler ise yaklaşık 11.5 millik rotada yarışırken, ikinci günde ise tüm sınıflardaki yelkenciler 15 millik rotada kıyasıya mücadele etti.

İki gün boyunca Bodrum Kalesi ve Karaada açıklarında süren yarışlarda, IRC-A sınıfında ’İskorpit UK Sails’, IRC-B’de ’Milta Bodrum Marina-Cape Horn’, Destek Sınıfı’nda ’Su 3’ ve Tirhandil sınıfında ise ’Gargantua’ isimli teknelerle yarışan ekipler kendi dallarında birinci oldu. Yarışlar sonunda kendi sınıflarında birinci olan ekiplere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

Gezi yatçılığının yelken yarışlarıyla harmanlandığı keyifli bir organizasyon olarak planlanan Turkcell Platinum Bodrum Challenge’la Türkiye’de yelken sporunun daha fazla sevilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: İHA