Mülteci Atletin Hayali Gerçek Oldu

Etiyopyalı mülteci atlet Kadar Omar Abdullahi’nin uluslararası platformda yarışma hayali gerçek oldu.

Etiyopyalı atlet Kadar Omar Abdullahi’nin uluslararası platformda ilk kez yarışma hayali gerçek oldu. Londra’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılan Abdullahi, ayrıca idolü olan iki kez Olimpiyat ve Dünya şampiyonluğunu kazanan atlet Mo Farah’la tanışma ve yarışma şansını da yakaladı. Abdullahi, "Başlangıçta bin 200 metrelerde biz yavaş yavaş koşarken omuz hizamdan yana baktığımda onu gördüm. O Mo Farah’tı. Kendi kendime ’Vay be, onunla koşuyorsun’ dedim" diyerek duygularını dile getirdi.

Abdullahi, ’’Daha önce hayal ettiğim bir şeyi bugün gerçekleştirdim. Mo Farah gibi olimpiyat şampiyonlarının yanında yarışmak zordu’’ dedi.

Abdullahi, konuşma şansı bulduğu Mo Farah’ın kendisine ve mülteci ekibine, “Bu sınırları olmayan bir yolculuk. Eğer yeterince sıkı çalışırsan benden bile başarılı olursun” dediğini dile getirdi.

Dünyanın her yerinde kendisi gibi mülteci olan 65 milyondan fazla insana örnek olmaya kararlı olan Abdullah, ’’Mülteci olmak benim seçimim değildi. Bu herkesin başına gelebilir. Onlar insan ve hayalleri var. Onlar da sıkı çalışırsa hayallerini gerçeğe dönüştürebilir’’ dedi.

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Mo Farah yarışı ikinci, Kadar Omar Abdullahi ise 14. sırada bitirdi. Geçen sene gerçekleştirilen Rio Olimpiyatları’na ilk defa katılan mülteci ekibi, ayrıca 34 yıllık IAAF tarihinde ilk kez Sporcu Mülteci Ekibi (ART) adıyla yer aldı. Kadar Omar Abdullahi ve takım arkadaşlarının tek amacı çok çalışarak atletizmde Mo Farah’ın seviyesine ulaşabilmek ve Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanmak. Mo Farah, geçtiğimiz gün Londra’da gerçekleştirilen IAAF Dünya Atletizm Şampiyonası’nın ardından atletizmi bırakmıştı.

Kaynak: İHA