Hüseyin Göçek'e 'Düdüğünü As' Çağrısı

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, "Durica’nınTraore’ye yaptığı insanlık dışı hareket özürle geçiştirilemeyecek kadar büyük bir konudur. Bunu gözünün önünde olmasına rağmen görmeyen maçın hakeminin, erdemli bir davranış gösterip en azından Traore iyileşip yeşil sahalara dönene kadar, düdüğünü asması beklenmektedir" dedi.

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, dün Trabzonspor’la oynanan maçla ilgili değerlendirmeler yaptı. Baydar, “Süper Lig’in ilk haftası yine hakem facialarıyla başladı.

Birçok maçta hakemlerin verdiği yanlış kararlar, haklı olarak kulüplerin yöneticilerinin isyanına neden oldu. Atiker Konyaspor’umuzun müsabakasında da benzer vahim hatalar ortaya çıktı. Daha oyunun ilk çeyreğinde top dışarıdayken, Trabzonsporlu futbolcu Pereira’nın Fofana’ya yaptığı hareketi kırmızı kartla değerlendirmeyen Hüseyin Göçek’in bu tavrını gören kenar yönetim ve TS’li futbolcular daha çok cesaretlenmiş ve bu sertlik Traore’nin ayağının kırılmasına kadar devam etmiştir" diye konuştu.



"PEREIRA VE DURICA ATILMADAN NASIL OYUNDA KALMIŞTIR?"

"Bu olayın azmettiricisi maç içinde sert oynama talimatı veren Ersun Yanal’ın ta kendisidir" diye devam eden Ahmet Baydar, "İstisnasız tüm futbol otoritelerinin, yorumcuların, spor adamlarının ve taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin bu hafta aynı noktada birleştiği tek husus, Trabzonspor’un maçı 11 kişi tamamlamayı nasıl başardığıdır? Evsahibi ekibin futbolcusu Pereira, Fofana’yı durduramayınca çareyi sportmenlik dışı hareketlerde aramış ve oyun durduktan sonra iki defa kasten bileğine ve ayağına basmıştır. Her iki pozisyon da direkt kırmızı kart iken ne yazık ki, Pereira oyunda kalmıştır" ifadelerini kullandı.

"DÜDÜĞÜNÜ ASMASINI BEKLİYORUZ"

Hakem Hüseyin Göçek’e de tepki gösteren Baydar, "Durica’nın Traore’ye yaptığı insanlık dışı hareket özürle geçiştirilemeyecek kadar büyük bir konudur. Bunu gözünün önünde olmasına rağmen görmeyen maçın hakeminin, erdemli bir davranış gösterip en azından Traore iyileşip yeşil sahalara dönene kadar, düdüğünü asması beklenmektedir. Bugün gündemde en çok konuşulan konu video hakem uygulamasıdır. Bu olayda maçın geneline baktığımızda karşılaşmayı yöneten hakemlerin bahse konu pozisyonu izleyeceklerinden bile şüphe duyduğumuzu da ayrıca ifade etmek isteriz. Öte yandan artık Türk Futbolunda ‘Anadolu Takımı’ tanımlamasının bir an önce kalkması ve bu çifte standardın sonlandırılması gerekmektedir. Hakemlerin basının ilgi odağı olan takımlara karşı gösterdiği müsamahayı diğerlerinden mahrum bırakması futbola zarar vermektedir. Trabzonsporlu futbolcu Durica’nın futbol kasapları, Andoni Goikoetxea ile MiodragJesic’ten hiçbir farkı yoktur. Onca yıl geçmesine rağmen ayakların, bileklerin kırıldığı maçlarda bu futbolcuları kırmızı kartla oyun dışına gönderemeyen hakemlerin varlığı da maalesef günümüzde de devam etmektedir" dedi.



"CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

TFF’nin sitesinde Etik Kurulu’nun görevleri bölümünde “Türk futbolunun etik değerleri ve marka değerinin korunması ve toplumdaki saygınlığının zedelenmesinin önüne geçilmesi konusunda gerekli hukuki denetimleri yapar” maddesinin bulunduğunu hatırlatan Baydar, "Bu minvalde en önemli örnek bu kurulların önünde durmaktadır. Bütün Türkiye’nin birleştiği konuda Pereira ve Durica için Etik Kurulu, Hukuk Müşavirliği ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu nasıl hareket edecek hep birlikte göreceğiz, takipçisi olacağız. 6 saatlik maç görüntülerine tek tek bakarak, elini şortunun içine atanları, dil çıkaranları, dudak okuyanları tespit edip ceza verenlerden, toplamda 3 pozisyon ve sadece 1 dakikalık maç görüntülerini kamuoyu vicdanı ve insanlık adına izlemelerini talep ediyoruz. Bütün spor otoritelerinin istisnasız bu iki futbolu için kırmızı kartla oyun dışı kalması gerektiği ifade edilirken hakemin ısrarla oyunda tutmasının mutlaka bir izahı olmalı. Özellikle Durica’nın hakemin sadece 3-4 metre ilerisinde Traore’nin ayağını kırması ve hakemin sağında solunda önünde hiçbir futbolcu olmamasına ve pozisyonu çok net görmesine rağmen futbolcuyu sadece sarı kartla cezalandırmasını bir hakem hatası olarak değerlendirmek hiç kolay değildir. Traore bizim en önemli futbolcularımızdan biridir. Şimdi bu zararımızı ve futbolcumuzun sağlığından uzak kaldığı günleri kim telafi edecek, Durica mı, Ersun Yanal mı, karşılaşmayı yönetemeyen Hakem mi? Kim bunun sorumlusu? Konyaspor camiası, birinin bunu çıkıp net ifadelerle açıklamasını beklemektedir…" diye konuştu.

Kaynak: İHA