532. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde 950 Pehlivan Boy Gösterdi

Adana’nın Karaisalı İlçesi’ne bağlı Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleşen 532. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 950 pehlivanın katılımı ile başladı.

Etkinlikler, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı ve duaların okunmasıyla start aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, açılışta yaptığı konuşmada, "532.’sini gerçekleştirmek gibi bir şerefe nail olduğumuz organizasyonda size ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Kıymetli hemşehrilerim, hakikaten 532.’sini yaptığımız bir kültür mirasının hizmetkarlığını yapmanın kıvancını yaşıyoruz. 532 yıl, Amerika’nın keşfinden daha önemli bir geçmişe sahip. İnanın ki dünya milletlerin çoğu böylesine bir mirasa sahip olmak için bir çok şeyi feda eder. Geçmişlerini, kültürel derinliklerini, tarihlerini zenginleştirme arzusunda olurlardı. Bu kültür mirasına elimizden geldikçe hizmet yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Toplam 950 pehlivan

3 kategoride gerçekleşen müsabakalarda 950 pehlivan boy gösteriyor. Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde gerçekleşen güreş müsabakalarında toplam 71 bin TL para ödülü dağıtılacak. Güreşlerde şampiyon olan başpehlivan 10 bin TL ve 520 gramlık, 100 bin TL değerinde olan altın kemerin sahibi olacak.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Adana Büyükşehir Başkanı Sözlü’nün konuşma yapmasının ardından güreş müsabakaları başladı.

Kaynak: İHA