Türkiye 4X100 Bayrak Takımından Tarihi Başarı

Dünya Atletizm Şampiyonası’nın dokuzuncu gününde 4100 bayrak mücadelesine giren Türkiye, finale kalmayı başardı. Dünya şampiyonaları tarihinde Türkiye 4x100 bayrak takımı ilk defa finale kalarak tarihi bir başarıya imza attı.

Londra’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’nin müthiş başarıları devam ediyor. 4100 metre seçmesinde yarışan Milli Takım, adını son sekiz arasına yazdırmayı başardı. Yiğitcan Hekimoğlu, Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes ve 200 metre dünya şampiyonu Ramil Guliyev’den oluşan ay-yıldızlı dörtlü, Justin Gatlin’in de yer aldığı ABD’nin yan kulvarında koştuğu mücadelede 38.44 yaparak serisini dördüncü bitirdi.

Diğer seride dördüncü olan Kanada’dan daha iyi derece yapan milliler, böylece toplu listede yedinci olarak adını final mücadelesine yazdırmayı bildi. Türkiye’nin süper dörtlüsü, bu akşam saat 23:50’de finalde mücadele edecek.

Tarihinde ilk kez 4100 metrede katıldığı Dünya Şampiyonası’nda final yükselen Milli Takım, Usain Bolt’un kariyerinin son yarışına da sahne olacak final müsabakasında şu rakiplerle yarışacak: Jamaika, Fransa, Çin, Kanada, ABD, Britanya ve Japonya.

Kaynak: İHA