Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumuna Yeni Yol

Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu için alternatif yol yapılacağı bildirildi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, altyapı ve yolları belediye tarafından yapılan Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumunda, büyük takımlarla yapılacak maçlarda yoğunluk yaşanacağı ön görüldüğü belirtildi.

Bu karşılaşmalar için maç öncesi ve sonrasında yaşanacak trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi ve araçların rahat giriş-çıkış yapabilmeleri için alternatif yol düzenlenlemesine gidildiği dile getirilen açıklamada, bu kapsamda Okullar Bölgesinden stadyuma uzanan mevcut yol devam ettirilerek, yeni spor salonu önünden çevre yoluna bağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, yol yapım çalışmalarına belediye fen işleri müdürlüğü ekiplerince başlandığı ve çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

- Karaman çalışmaları inceledi

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman da yol açma ve dolgu çalışmalarını yerinde inceledi.

Bölgedeki yolların stadyum hizmete girmeden tamamlandığını hatırlatan Karaman, şunları kaydetti:

'Farabi Caddesi’ni ve ona bağlı olan ana giriş yolları, stadyum bitmeden tamamlanmıştı. Ligler başladıktan sonra stadın tahliyesi konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Bu sıkıntıyı gidermek amacıyla stadyumun mevcut çıkışına yeni bir çıkış ilave ediyoruz. Stadyumun içinden çevre yoluna bağlanan bir yol yapıyoruz. Yol bittiğinde stadyumda maç sonrası tahliyeler çok rahat olacak. Belediye olarak bu sorunu gördük, Süper Lig maçları başlamadan bu giderilmiş olacak. Yeni yapılan stadyumun etrafından çevre yoluna bağlantı kuruyoruz. Çarşı tarafına giden vatandaşlar Farabi Caddesi’ni, Kümbet mevkisine giden vatandaşlar şu an yapılan yolu kullanabilecek. Eskiden bir saatte tahliye olan stadyum, bu yolla 15-20 dakika içerisinde boşalacak.'

Kaynak: AA