Şampiyona Heyecanı Başladı

Denizli’nin Çameli ilçesinde, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Türkiye Hava Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Yelken kanat Türkiye Şampiyonası’nda uçuşlar yapılmaya başlandı.



Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Türkiye Hava Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 2 bin 140 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı’nın zirvesinde başlayan şampiyonaya, 8 lisanslı yelken kanat pilotu katılıyor. Yelken kanat organizasyonu açılışında konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Çameli Yaylacık Dağı Pist Alanı marka olma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile birlikte organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Mükemmel bir hava ve atmosfer var. Gördüğümüz alan dünyada ender pistlerinden biridir. Gelecek sezonda yeni mesire alanımızda, yeni tesisler kurup organizasyonumuz daha geniş ve güzel geçecek, sporcularımızı ve gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.



Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Yaylacık Dağı’nın hava sporları açısından çok önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çekerek, "Hava sporlarında daha nitelikli olmak ve bu konuda gelecek sezonda Çameli Belediye Başkanı’mız ile daha iyisini yapmak ve Yaylacık Dağı’nı marka yapmak adına çalışacağız. Şimdiden kazasız belasız yarışmalar diliyorum” diye konuştu.



Yarışma Direktörü Bayezit Yıldırım, Yaylacık Dağı’nın yamaç paraşütü ve yelken kanat sporları için son derece elverişli konuma sahip olduğunu vurgulayarak, burada daha önce düzenlenen organizasyonların da başarıyla sonuçlandığını anlattı.

Şampiyona, 13 Ağustos Pazar günü yapılacak olan atlayışlar ile bitecek. Yaylacık Dağı, Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası’nın ardından 14-19 Ağustos tarihlerinde de 5. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Kaynak: İHA