İyi Komşu Şampiyon Yaptırdı

Amasya’da yaşayan Sümeyye Şentürk, kardeşini götürdüğü salona komşularının kendisini de haberi olmadan kaydettirmesi üzerine başladığı tekvando sporunda henüz 18 yaşında olmasına rağmen çok sayıda şampiyonluğa ve dünya çapında başarılara imza attı.

7 yıl önce Hamit Kaplan Spor Salonu’ndaki tekvando kursuna götürdüğü kardeşi Emre’nin antrenmanlarını izlerken komşuları Ziya Kutlu’nun haber vermeden kendisini de kaydettirmesi üzerine bu spora başlayıp pumse adı verilen gölge dövüşünde gelişim kaydeden Sümeyye Şentürk, iki yıl ara verip yeniden başlaması sonrası Türkiye şampiyonlukları kazanırken seçildiği Türk Milli Takımı ile de dünya beşinciliği ve Avrupa ikinciliği elde etti.

Geçen yıl Suluova Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra milli sporcu kontenjanı ile üniversite eğitimine devam etmek isteyen Şentürk, “Kardeşimle antrenmanlarımızı yapıyoruz. Öncelikli hedefimiz Türkiye şampiyonasında derece yapmak. Ondan sonra tekrar milli takıma seçilip daha büyük başarılara imza atmak” dedi.

Şentürk’ün spora başlamasını sağlayan komşuları Ziya Kutlu da başarılarından dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Kutlu, “Sümeyye’nın babası yakın arkadaşım. Kardeşiyle birlikte salona geldiğinde Sümeyye’nin fiziğinin pumse için uygun olduğunu düşündüm. Haberi yoktu onu da yazdırdık. Elbiselerini aldık. İlk zamanlar biraz bocaladı ama daha sonra başarıyı yakaladı” diye konuştu.

Kaynak: İHA