Aliağalı Çocuklar Sporla Tanıştı

Aliağa Belediyesi tarafından sağlıklı nesiller ve başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla başlatılan yaz spor okulları ile çocuklar, tatillerini keyifli ve verimli bir şekilde geçiriyor.

7-17 yaş aralığındaki çocukların sporla tanışması, verimli bir yaz geçirmesi ve sosyal gelişimine katkı sunmak amacıyla Aliağa Belediyesince her yıl düzenlenen yaz spor okulları bu yıl da yoğun ilgi gördü. Voleybol, basketbol, futbol, karate, güreş ve masa tenisi branşlarında yüzlerce öğrencinin ter döktüğü yaz spor okullarında çocuklar ve gençler, geleceğin profesyonel sporcuları olma yolunda ilerliyor. Spor antrenörleri tarafından verilen eğitimler ile çocukların boş zamanları daha verimli ve nitelikli bir şekilde değerlendiriliyor. Aynı zamanda çocukların ilgi duydukları spor branşında yeteneklerinin geliştirilmesi ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirilmesi hedefleniyor.

Birçok branşta açılan spor kursları ile çocukların hem sporla iç içe olmalarını hem de eğlenceli bir yaz tatili geçirmelerini sağladıklarını belirten Aliağa Belediyesi Spor Sorumlusu Bilal Özkurt, "Aliağa Belediyesi olarak topluma zeki, çevik ve ahlaklı bireyler yetiştirmeyi ilke edindik. Aynı zamanda onlara spor ahlakını, mücadele ruhunu aşılamayı hedefledik. Topluma bilgi olarak donanımlı aynı zamanda da özgüvenleri yerinde nesiller kazandırmalıyız. Spor kursları ile kışın okullarında aldıkları eğitime katkı sunmaya çalıştık" dedi.

Kaynak: İHA