Uluslararası Erciyes Dağ Bisikleti Kupası'na Doğru

Organizasyon yarın Erciyes Turizm Merkezi'nde başlayacak Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı:'Erciyes'i kış sporlarında olduğu gibi bisiklet sporunda da Türkiye'de bir merkez haline getirmek ve dünyadan da bisikletlileri Erciyes'e çekmek istiyoruz'.

Erciyes Dağı'nda düzenlenen Uluslararası Erciyes Dağ Bisikleti Kupası yarın başlayacak.

Türkiye'nin ilk Dağ Bisikleti Parkı'nın oluşturulduğu Erciyes'te crosscountry eleminator yarışı ile başlayacak ve 3 gün sürecek müsabakalara yaklaşık 300 sporcu katılacak.

Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metresinde kurulan Bike Park'ta zorluk derecelerine göre özel olarak inşa edilen parkurların içerisinde gerçekleştirilecek yarışlar, crosscountry eleminator, crosscountry olimpik, Downhill Türkiye Şampiyonası ve UCI Downhill-C3 kategorilerinde koşulacak.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Erciyes'i sadece kış aylarında değil yaz aylarında da vatandaşların hizmetinde tutmak için gayret ettiklerini söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır bisiklet sporlarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cıngı, şunları kaydetti:

'Kuruluşumuzun hemen akabinde dağda bisiklet sürülebilecek noktaları belirledik ve işaretlendirip rotaları çıkardık. Türkiye'deki belki de tek bisiklet rotası haritasını halkımızın hizmetine sunduk ve dünyada çok moda olan downhill parkurlarını oluşturduk. Bisikletinizle, teleferik veya gondolla yükseklere çıkıyorsunuz ve açılmış olan engellerle, bariyerlerle, rampalarla ve duvarlarla dolu parkurlardan hızla ve yüksek adrenalinle iniyorsunuz. Türkiye'de ilk defa Erciyes'te downhill parkurunu oluşturduk. Geçtiğimiz yıl da ilk defa Türkiye Şampiyonası'nı yaptık. Her yıl Bisiklet Federasyonu ile beraber uluslararası yarışmalar yapıyoruz. Bu yıl da Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası'nın üçüncüsünü düzenliyoruz. Erciyes'i kış sporlarında olduğu gibi bisiklet sporunda da Türkiye'de bir merkez haline getirmek ve dünyadan da bisikletlileri Erciyes'e çekmek istiyoruz.'

Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) Yarış Komiseri Evangelos Diamantides de bütün parkurları incelediklerini ve şu ana kadar her şeyin çok rahat ilerlediğini belirterek, organizasyona Erciyes AŞ, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığının çok ciddi destek verdiğini vurguladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise Erciyes'te düzenlenen kış ve yaz sporlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Müsabakalar 13 Ağustos Pazar günü Downhill Türkiye Şampiyonası ile sona erecek.

Kaynak: AA