'Ülkemizde Engelliler Altını Çağını Yaşıyor'

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın: 'Ülkemizde engelliler altın çağını yaşıyorsa bunun nedeni, Cumhurbaşkanımızın onlara sarılması ve onları kucaklamasıdır' 'İlk kez düzenlenen IPC Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'ndan 3 altın ve 1 gümüş madalya ile döndük. Özel sporcular tarihinde bir rekoru kırdık' 'Yıllar önce ayaklarından ve boğazından zincirlenen çocuklar artık dünyada ve Avrupa'da altın madalya almanın mutluluğunu yaşıyor'

ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, engellilerin Türkiye'de altın çağını yaşadığını, bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde olduğunu söyledi.

Kendilerinin çok zor ve zevkli bir iş yaptıklarını belirten Aydın, 'Ülkemizde engelliler altın çağını yaşıyorsa bunun nedeni, Cumhurbaşkanımızın onlara sarılması ve onları kucaklamasıdır. Ben ve arkadaşlarım bu işi kutsal bir görev olarak kabul ediyoruz. Her gün koşmaya devam edeceğiz.' dedi.

Milli takım sporcularının bu ülkede yıllarca yok sayıldığını anlatan başkan Aydın, 'Hiç bir anne ve baba çocuğunun engelli olmasını istemez. Allah'ın takdiri, engelli olarak dünyaya geliyorlar. Gerek Esra, gerek Muhsine, gerekse Yasemin olsun, bunlar bizim mahallemizin çocukları. Bunlara spor yaptırarak ayağındaki zincirleri kopardık.' değerlendirmesini yaptı.

'Türkiye'deki engelli sporcuların gelişim göstermesinin nedeni, onları çok seven bir Cumhurbaşkanımızın olmasıdır.' diyen Birol Aydın, şöyle devam etti:

'Hiç bir millete nasip olmayan ve engellisini seven bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanımızın engellilere olan duası olduğu sürece bu sporculara hiç bir şey olmayacak. Sık sık bizi Külliye'de kabul eder, sporcularla tek tek ilgilenir. Son şampiyonada Cumhurbaşkanımızın kutlama mesajı İsviçre'ye ulaştı. O çocukların Cumhurbaşkanının ismini duydukları zaman gözlerindeki heyecanı gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız, son yarışmada, hem sosyal medyada, hem de mesajları ile bizi son derece mutlu etti. Sayın Başbakanımızın araması, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın telefonla arayarak tüm sporcuları tek tek tebrik etmesi bizi daha çok motive etti. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.'

- 'İsviçre'de tarihi bir zirve yaptık'

Federasyon başkanı Birol Aydın, engelli sporlarında son yıllarda büyük ilerleme kaydedildiğini savunarak, 'İlk kez düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'ndan 3 altın ve 1 gümüş madalya ile döndük. Özel sporcular tarihinde bir rekoru kırdık.' diye konuştu.

5 yıl önce göreve başladıklarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını aldıklarını hatırlatan Aydın, 'Yıllar önce ayaklarından ve boğazından zincirlenen çocuklar artık dünyada ve Avrupa'da altın madalya almanın mutluluğunu yaşıyor. Engelliler İsviçre'den 3 altın ve 1 gümüş madalya ile dönüyorsa bu sporun ne kadar geliştiğini gösteriyor. 2012 yılında görevi aldığımızda bu sporcuları hayatın her alanına sokmak için uğraştık. Cumhurbaşkanımız bize 'kapalı kapılar ardında kalan tüm engellilere ulaşacaksınız ve onlara spor yaptıracaksınız' talimatını vermişti. Yönetim kurulumla birlikte tüm illerdeki kapıları çalarak Türkiye'nin en büyük federasyonunu oluşturduk. Bu çocuklarımız iki yıldır bizimle çalışıyor. İsviçre'de tarihi bir zirve yaptılar. IPC'nin düzenlediği Dünya Şampiyonası'nda Türk bayrağının dalgalanması gurur verici.' ifadelerini kullandı.

Şampiyona sonrasında telefonda ağlayan annelerle görüştüğünü belirten başkan Birol Aydın, 'Bu çocuklar günahsız ve tertemiz çocuklar. Normal insanlar hangi şartlarda spor yapıyorlarsa bu çocuklarda aynı şartlarda yapıyor. Aynı mutluluğu yaşamak onların da hakkı. Tüm engellileri kucaklayacağız ve onlara spor yaptıracağız.' şeklinde konuştu.

- 'Her engellinin yapabileceği bir spor var'

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın, 'Her engellinin yapabileceği bir spor vardır' sloganı ile hareket ettiklerini ve ailelere ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bir engellinin 50 metre yürümesi bile bizim için bir spor sayılıyor. 50 metre yürüyerek elde ettiği başarı nedeniyle o sporcuya taktığımız madalya belki de bir ailenin hayatını kurtarıyor. Aileler 'benim de çocuğum bir şeyler yapabiliyor' duygusunu yaşıyor. Özel sporcuların evlerine gittiğinizde madalyaların olduğu bir köşe görürsünüz. Biz ailelerin psikolojik rahatlamasını da sağlıyoruz. Ailelerin karamsar duygulardan kurtulduğunu görüyoruz. Şu anda 20 bin lisanslı sporcumuz var. Bu sayıyı 30-40 bin yapmak için her kapıya dokunmaya çalışıyoruz.'

Federasyon olarak 14 branşta faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan başkan Aydın, en başarılı oldukları branşın ise atletizm olduğunu dile getirdi.

Yönetim olarak yoğunluğun en fazla olduğu branşlarda organizasyonlar düzenlediklerini aktaran Birol Aydın, 'Binicilik, bisiklet ve tenis de biraz gerideyiz. Programlarımız yetişmiyor. Yoğunluk atletizm, yüzme, masa tenisi, futbol, voleybol ve basketbol branşlarında. Binicilik, bisiklet ve tenise daha az başvuru yapılıyor. Önceliğimizi taleplere göre değerlendiriyoruz. Daha sonraki yıllarda onlara da talebi arttıracağız. Şimdi daha büyük taleplere eğilmiş durumdayız.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA